Haber

ABD Dışişleri Bakanı Nijer Devlet Başkanı ile Görüştü: Darbe ABD Yardımını Tehdit Ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD’nin desteğini yinelemek için Nijer’de tutuklu bulunan Nijer Devlet Lideri Mohamed Bazoum ile konuşurken, “Birkaç kişinin eylemleri, Nijer halkının yararına yüz milyonlarca dolarlık ABD yardımını tehdit ediyor” dedi. .

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, “Dün Nijer Devlet Başkanı Bazoum ve eski Cumhurbaşkanı Issoufou ile Bazoum’un devam eden liderliğine sarsılmaz desteğimizi yinelemek için görüştük.” dedi. sözlerini kullandı.

Ayrıca Blinken, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna ile Nijer konusunu görüştüklerini ifade etti. Blinken, “Fransız Bakan Colonna ile görüştük. Nijer’de meydana gelen olaylarla ilgili ortak kaygılarımızı ve Başkan Bazoum’un Nijer’in demokratik olarak seçilmiş lideri olarak acilen geri getirilmesi gereğini tartıştık.” dedi.

“FRANSA ASKERİ DARBEDEN ÇIKAN YETKİLİLERİ BİLMİYOR”

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Omar Tchiani olarak da bilinen Abdourahmane Tchiani’nin devlet televizyonunda geçiş yönetimini devraldığını açıklamasının ardından Fransa tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum, görevine son verildi. Nijer halkı tarafından demokratik olarak seçilmiş, Nijer Cumhuriyeti’nin tek lideri olan Fransa, “General Tchiani liderliğindeki askeri darbeden ortaya çıkan yetkilileri tanımıyor. Nijer’de anayasal düzenin ve demokratik olarak seçilmiş sivil hükümetin derhal yeniden tesis edilmesi için ülkelerarası toplumun açık taleplerini en güçlü sözlerle yineliyoruz.”

haber-aslanapa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu