Teknoloji

ADATA’nın Yeni Nesil SSD Soğutma Çözümleri Computex’te Tanıtıldı

ADATA, Mükemmel Soğutma için Ödüllü Isı Dağıtma Çalışmalarını Kullanıcılarına Sundu

Dünyanın en büyük DRAM modülü ve USB flash bellek tedarikçilerinden biri olan ADATA Technology, kararlılığı artırmak, yapı ömrünü uzatmak ve en yüksek hızlara ulaşmak için yeni nesil SSD’lere yenilikçi soğutma çözümleri sunar.

ADATA, Computex 2023 sırasında ısı dağıtımında patentli SSD soğutma çözümlerini tanıttı. Proje NeonStorm Gen5 SSD bir M.2 SSD’de sıvı ve fan soğutmalı ısı dağıtma tasarımına sahip endüstride bir ilktir. Soğutucu sayesinde ısıyı emer ve çift fan ile ısıyı dağıtarak mükemmel bir konveksiyon ekosistemi oluşturur. LEGEND 970 Gen5 SSDAktif hava soğutması oluşturmak için çift katmanlı alüminyum alaşımlı bir ısı emici ve fan kullanır ve termal iletkenliği artırmak için bir yüzey kristalleştirme kaplaması kullanır. SE920 USB4 harici SSD Öte yandan, kasayı genişleterek devreye giren ısıyı hızla dağıtan yerleşik bir mikro fana sahiptir. Tam ısı dağılımı argümanı ile liderliği hedefleyen ADATA, kullanıcıların depolama taleplerini karşılamayı vaat ediyor.

Project NeonStorm SSD ile Üstün Isı Dağılımı için Çift Soğutma

Project NeonStorm, saniyede 14.000 MB’a kadar okuma ve saniyede 12.000 MB’a kadar yazma hızları sunan, hem sıvı hem de hava soğutmalı ikili bir soğutma sistemidir. SSD’den ısı yükseldiğinde, temas alanını artırmak için önce metal bir ısı yayıcıya geçer. Sıvı haznesine iletildikten sonra, yüksek termal kapasiteli bir soğutucu tarafından emilen ısı gücü daha sonra bir alüminyum alaşımlı soğutucuya taşınır. Project NeonStorm’un her iki ucundaki fanlar etkinleştirildiğinde, sıcak ve soğuk hava konveksiyonu ile ısı uzaklaştırılır. Sıvı olmayan soğutma fanı tipi ısı dağıtma ürünleriyle karşılaştırıldığında, ADATA’nın yenilikçi “patentli çift soğutmalı ısı dağıtma sistemi”, SSD sıcaklıklarını %20’ye kadar daha düşürmeyi amaçlar.

LEGEND 970 SSD – Yüzey Kristalizasyonu Sayesinde Mükemmel Soğutma

LEGEND 970, saniyede 10.000MB okuma ve 10.000MB yazma performansı sunar. Sıcak ve soğuk havayı yönlendirmek için yoğun bir hava kanalı oluşturmak üzere çift katmanlı ekstrüde alüminyum kanatlarla tasarlanmıştır. Yerleşik bir mikro fan, soğuk hava akışını çeker ve ısı emicinin kenarlarından sıcak havayı dışarı atar. Aynı zamanda, LEGEND 970’in alüminyum alaşımlı kanatçıkları, yüzey alanını artıran ve hava soğutma sisteminin ısı dağıtma verimliliğini en üst düzeye çıkaran yüzey kristalleri ile kaplanmıştır. Bu eşsiz “patentli aktif ısı dağılımı” tasarımı, fanlı ısı alıcılardan daha üstündür. sıcaklıklarını %10 azaltın. SSD’nin kararlılığını ve uzun vadeli yüksek performanslı çalışmasını sağlar. LEGEND 970’in haziran sonundaKullanıcıların hizmetine sunulması planlanmaktadır.

SE920 Harici SSD- Ödüllü genişletilebilir soğutma

SE920, en son nesil USB4 iletim arabirimini kullanır, saniyede 3.800 MB’a kadar okuma hızına ve 3.200 MB’a kadar yazma hızına sahiptir ve ısı dağıtma sistemi yerleşik bir mikro fan ile donatılmıştır. Kasa büyütüldüğünde konveksiyon güçlendirilir, ısı etkili bir şekilde dağıtılır ve küçültüldüğünde hacim küçülür ve depolama kolaylaşır. Red Dot Tasarım Ödülü, Japonya GOOD Tasarım Ödülü ve Tayvan Mükemmellik ÖdülleriBu patentli etkili soğutma tasarımı, aynı özelliklere sahip fan yapılarıyla karşılaştırıldığında sıcaklıkları %10 azaltır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

esme-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu