Haber

Arjantin Devlet Başkanı Milei Ağlama Duvarı ziyaretinde ağlayarak yanındaki hahama sarıldı

İsrailÜlkesindeki ekonomik krize destek açıklaması ve radikal vaatleriyle dikkat çeken Arjantin’in yeni Devlet Başkanı Javier Milei, İsrail ‘ya bir ziyaret düzenledi. Milei ayrıca işgal altındaki Kudüs’teki Ağlama Duvarı’na giderek dua etti. O sırada ağlayan Milei, yanındaki hahama sarıldı.

ARJANTİN’İN DEVLET LİDERİ İSRAİL’DE

İsrailBaşbakan Benjamin Netanyahu’nun “Yahudi halkının gerçek dostu” olarak tanımladığı Arjantin’in yeni Devlet Başkanı Javier Milei İsrail‘ye resmi bir ziyaret düzenledi.

Javier Milei

AĞLAMA DUVARI BAŞINDA DUA ETTİ, AĞLADI VE HAHAM’A SARILDI

Milei de işgal altındaki Ağlama Duvarı’na giderek yüzünü uzun süre duvara sürttü. Törenin sonunda ağlamaya başlayan Milei, yanındaki hahama uzun süre sarıldı. O anlar kameralara yansırken Milei, Arjantin ekonomisini düzeltmeye ve kredi bulmaya çalışıyordu. İsrail‘ye gittiği yorumlandı.

RADİKAL SÖZLERLE DİKKAT ÇEKTİ

Oy Kampanyasında “Ekonomiye testereyle girip gereksiz harcamaları keseceğim” diyen ve “Bay Testere” lakabıyla anılan Javier Milei, Kasım ayında Arjantin’de seçimleri kazandı. Yeni Başkan Milei, Arjantinlileri ülkede “para olmadığı” ve sert bir kemer sıkma programının uygulanacağı konusunda uyarmıştı.

Javier Milei

İSRAİL’E GÜÇLENDİRMESİYLE BİLİYOR

Milei oy Saltanatı döneminde ülkenin sorunlu ekonomisini iyileştirmeye yönelik vaat ettiği radikal uygulamalarla dikkat çekti. Milei ayrıca seçim kampanyası sırasında ABD ve İsrail ile işbirliğine odaklanmayı hedeflediğini defalarca vurguladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Milei’yi “Yahudi halkının gerçek dostu” olarak nitelendirerek onu İsrail’e davet etti.

Javier Milei

ARJANTİN’İN TEL AVİV’DEKİ BÜYÜKELÇİLİĞİ KÜDÜS’E TAŞINACAK

Seçim kampanyası sırasında başkanlığı kazanması halinde Arjantin’in Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacağının sözünü veren Milei, İsrail’in Gazze saldırılarına da destek verdi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu