Ekonomi

Bit Digital, Ocak ayında BTC üretiminde düşüş bildirdi

NEW YORK – Bit Digital, Inc., dijital varlıklar ve yapay zeka altyapısı konusunda uzmanlaşmış bir şirket. (NASDAQ:BTBT) Ocak 2024 için denetlenmemiş dijital varlık üretimini ve kurumsal güncellemelerini yayınladı. Şirket, bir önceki aya göre %14 düşüşle 145,7 bitcoin (BTC) ürettiğini bildirdi.

31 Ocak 2024 itibarıyla Bit Digital’in aktif hash oranı saniyede yaklaşık 2,50 exahash (EH/s) seviyesinde bulunuyordu. Şirketin Ocak ayı sonunda hazinesinde sırasıyla yaklaşık 31,4 milyon dolar ve 41,3 milyon dolar değerinde 739,2 BTC ve 18.072,2 Ethereum (ETH) bulunuyordu. Bit Digital’in dijital varlıklarının BTC eşdeğeri yaklaşık 1.739,0 olup, tahmini olarak 74 milyon dolara karşılık gelmektedir.

Firma ayrıca Ocak ayının son günü itibarıyla 22,6 milyon dolar nakit ve nakit benzerlerine sahip olduğunu bildirdi. Proof-of-Stake (PoS) segmentinde Bit Digital, yerel ve likit staking protokollerinde aktif olarak yaklaşık 12.784 ETH’yi stake etti ve bu ay için yaklaşık %3,69’luk hibrit bir yıllık yüzde getiri (APY) üretti. Şirket bu dönemde staking ödüllerinden yaklaşık 38,7 ETH tahakkuk ettirdi.

Buna ek olarak, Bit Digital’in yapay zeka bölümü, açılış sözleşmesi kapsamında aktif olarak gelir getiren 192 sunucunun dağıtımını gördü ve 4 Şubat 2024’te 60 sunucu daha çevrimiçi hale geldi. Yapay zeka bölümü, denetlenmemiş gelire tahmini olarak 1,0 milyon dolar katkıda bulundu. Ocak ayı için.

Bit Digital, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İzlanda’da bitcoin madenciliği tesisleri işletiyor ve yakın zamanda Bit Digital AI işi aracılığıyla AI bulut altyapısı hizmet pazarına doğru genişledi.

InvestingPro İçgörüleri

Bit Digital, Inc. Şirketin en son üretim ve kurumsal güncellemesinin ışığında, gerçek zamanlı bilgilere ve InvestingPro İpuçlarına bir bakış, yatırımcılara şirketin mali durumu ve hisse senedi performansı hakkında daha ayrıntılı bir görünüm sağlayabilir. En son ölçümler itibarıyla Bit Digital’in piyasa değeri 217,82 milyon dolar ve 2023’ün 1. çeyreği itibarıyla son on iki ay için -5,84 gibi oldukça yüksek bir negatif F/K oranı var. Bu, yatırımcıların şirketteki karlılık eksikliğine rağmen şirkete değer verdiğini gösteriyor. bu periyot.

Operasyonel açıdan bakıldığında, şirketin brüt kar marjı, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %26,6 gelir artışına rağmen %30,0 ​​seviyesinde kaldı; bu, gelir artarken maliyetlerin operasyonlarında hâlâ önemli bir faktör olduğunu gösteriyor. 2023 yılının 1. çeyreği itibarıyla son on iki ayda elde edilen %58,93’lük yüksek varlık getirisi, Bit Digital’in varlıklarından kâr elde etmede karşılaştığı zorlukların altını çiziyor.

Yatırımcılar, Bit Digital’in hisse fiyatının geçen yıl %61,01’lik bir getiri ile önemli bir dalgalanma yaşadığını, ancak yılbaşından bugüne fiyat toplam getirisinin %-39,48 gibi değerli bir düşüş yaşadığını unutmamalı. Bu oynaklık, hisse senedinin yüksek fiyat oynaklığını ve hisse senedinin geçen hafta ve ay boyunca büyük bir darbe aldığı gerçeğini vurgulayan InvestingPro İpuçlarına da yansıyor.

Bit Digital’e yatırım yapmayı düşünenler için şirketin bilançosunda borçtan daha fazla nakit bulunduğunu ve likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aştığını belirtmekte fayda var. Ancak analistler şirketin bu yıl kârlı olmasını beklemiyor ve hisse senedi hissedarlara temettü dağıtmıyor.

Yatırımcılar, Bit Digital’in finansal verilerini ve hisse senedi performansını daha derinlemesine incelemek için şu anda %50’ye varan indirimlerle özel bir Yeni Yıl indiriminde olan InvestingPro+ aboneliğiyle ek bilgiler keşfedebilirler. 2 yıllık abonelikte ek %10 indirim için SFY24veya 1 yıllık abonelikte %10 ek indirim için SFY241 Kupon kodunu kullanın. InvestingPro ile aboneler, Bit Digital için şirketin yatırım potansiyelinin kapsamlı bir şekilde anlaşılmasını sağlayan 11 ek InvestingPro İpucu ile zengin ipuçlarına erişim kazanır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu