Ekonomi

Büyükbaş Hayvanlara Yönelik Sağlık Paketi ile Çiftçiler Desteklendi

‘Büyükbaş Hayvanlara Sağlık Paketi’ eki çiftçilerin yüzünü güldürdü

BAYBURT – Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ‘Büyükbaş Hayvanlara Sağlık Paketi’ projesi kapsamında Aydıntepe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde çiftçilere sağlık paketi dağıtıldı.

%70 DOKAP ve %30 çiftçi katkılı sağlık paketinde yer alan 20 vitamin, 20 mıknatıs, 1 litre tentür diyot, 1 dağıtım arabası, 1 taşıma arabası, 1 süt ölçme kovası ve 2 biberon düşük maliyetle 500 çiftçiye verildi. .

Projeden yararlanan tek kadın çiftçi Emriye Kurcan, projeden aldığı çalışmalardan memnun olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Çiftçi Hasan Malkoç, çok daha yüksek meblağlara temin edecekleri paketi bin 600 lira bedelle satın aldıklarını söyledi. , çok memnun olduk. Tarım İl ve İlçe müdürlüklerimize ve DOKAP’ta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Aldıkları eserlerin kaliteli ve uygun fiyatlı olduğunu söyleyen bir diğer çiftçi Vural Güçlü, “DOKAP’a ve Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Aldığımız ürünlerin çok kaliteli ve uygun fiyatlı olduğunu gördük. .Bu fiyata bu kadar kaliteli ürün alınamayacağını çok iyi biliyoruz.Çalışmaların devamını diliyorum,herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, “Buzağı ölümlerinin önlenmesi amacıyla müdürlüğümüz tarafından hazırlanan bu proje DOKAP’a sunulmuş ve DOKAP tarafından kabul edilerek uygun görülmüştür. 500 çiftçiye sağlık paketi hazırladık bu sağlık paketinde doğum arabası, temizlik arabası, magnet, süt ölçme kovası, vitaminler ve biberon gibi ürünler Hayvanların buzağı dönemini daha sağlıklı ortamlarda geçirmesi hedefiyle projemizi hayata geçirdik. 2 milyon 950 bin TL bütçe ayrılan projenin yüzde 70’ini DOKAP karşıladı, yüzde 30’u da, “Bugün Bayburt Merkez, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerinde 500 çiftçiye paketleri dağıttık. Daha zengin ve sürdürülebilir projelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Aydıntepe Mahallesi önünde düzenlenen törende DOKAP Başkan Yardımcısı Onur Demir, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, İl Müdür Yardımcısı Gökmen Şengün, Aydıntepe İlçe Müdürü İbrahim Köksal, Hayvan Sağlığı ve Su İşleri Şube Müdürü Kürşad Yıldız, muhtarlar ve yetiştiriciler Aydıntepe Mahallesi önünde düzenlenen törende Tarım ve Orman Müdürlüğü. katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu