Haber

Çankaya kar yağışına karşı teyakkuzda

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden Çankaya’da etkili olan kar yağışına karşı belediye ekipleri tüm birimleriyle seferber oldu.

Kar yağışı ve sonrasında etkili olabilecek aksiliklere karşı çalışmalarını yoğunlaştıran Çankaya Belediyesi, ilçe sakinlerinin kışı sorunsuz geçirmesi için tüm tedbirleri aldı.

Beklenen kar yağışına hazırlık yapan Çankaya Belediyesi, aralarında 5 unimog, 6 bıçaklı tır, 6 küçük bıçaklı el grubu kamyon, 2 greyder, 2 kepçe olmak üzere vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için var gücüyle çalışıyor. Kar yağışının ardından soğuyan havayla birlikte kaldırımlarda oluşan buzları temizlemek için 270 çalışanıyla saha çalışmasına katılan Çankaya Belediyesi, yaklaşık 5 bin sokakta manuel kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Dikmen, Mürsel Uluç, Malazgirt, Huzur, Cet, Keklikpınarı, Akpınar, Karapınar, Oran, Birlik, Çiğdem, Malazgirt, Naci başta olmak üzere ilçedeki 123 mahallede koordineli bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Çankaya Belediyesi Çakır, Osman Pak, Cevizlidere, Beytepe ve Yaşamkent gibi mahallelerde çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

KARLA MÜCADELEYE HAZIRIZ

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kar yağışına karşı hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “Kar yağışından kaynaklanabilecek olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için tüm birimlerimizle hazırlıklarımızı tamamladık. Gecemizi gündüzümüze katarak vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması ve olumsuz bir durumla karşılaşmaması için var gücümüzle çalışıyoruz.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu