Ekonomi

Dolar, Fed’in faiz indirimi beklentilerinin değişmesiyle 7 haftanın zirvesine yaklaştı

ABD Doları, Federal Rezerv Lideri Jerome Powell’ın yorumlarının ardından Euro da dahil olmak üzere başlıca para birimleri karşısında yedi haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem gördü. Powell, bazı piyasa beklentilerinin aksine, Mart ayında faiz indiriminin beklenen hareket tarzı olmadığını söyledi.

ABD dolarının altı ana para biriminden oluşan bir grupla karşılaştırılması dolar endeksi Asya’da erken işlem saatlerinde %0,07 oranında hafif düşüşle 103,54 seviyesinde gerçekleşti. Bu küçük düşüş, önceki günkü %0,19’luk artışın ardından geldi. Endeksin performansı, en son 13 Aralık’ta görülen ve bu hafta başında ve geçen hafta ulaşılan 103,82 zirvesine yakın kalmayı sürdürüyor.

Son ABD ekonomik verileri, Federal Rezerv’in faiz indirimlerini erteleyebileceğini ve doların gücüne katkıda bulunabileceğini gösterdi. Powell’ın Mart ayı toplantısında politika gevşemesinin mevcut beklenti olmadığını belirten açıklaması da bu duruşu güçlendirdi.

Piyasa yatırımcıları beklentilerini değiştirdi ve Mart ayında faiz indirimi olasılığı Fed kararı öncesindeki %59’dan %38’e, bir ay öncesindeki %89’dan %89’a düştü.

Euro %0,06 oranında hafif düşüşle 1,0811 dolara geriledi ve son zamanların en düşük seviyesine yakın oldu. Bu arada dolar, Japon yeni karşısında %0,06 oranında zayıflayarak 146,81 yene düşerek önceki günkü düşüş eğilimini sürdürdü.

Dolar-yen döviz çifti genellikle ABD’nin uzun vadeli getirilerindeki düşüş hareketini takip ediyor. Powell’ın daha az güvercin açıklamalarına rağmen 10 yıllık Hazine tahvili getirisi %4,057’den %3,95 civarına geriledi.

Fed’in kararından önce, New York Community Bancorp’un hisselerinin temettü kesintisi ve beklenmedik bir gelişme nedeniyle düşmesi nedeniyle ABD getirileri esasen düşmüştü. Bu olay, diğer bölgesel bankaların sağlığına ilişkin endişeler nedeniyle yatırımcıların ABD Hazine tahvili almasına neden oldu.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

cumraajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu