Haber

Erkan Baş, TİP’in oy oranını açıkladı

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, SÖZCÜ Televizyonunda yayınlanan ‘Liderler Özel’ programına katılarak gündemi değerlendirdi.

TİP’in Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında bazı illerde başka listeler yayınladığı yönündeki eleştirilerine de yanıt veren Erkan Baş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

YALNIZCA TİP KAZANÇ İSTEYENİZ: Türkiye İşçi Partisi’nin Türkiye’de en güçlü olduğu yerlerden biri de Ankara 1. bölge. Seçime şu an Ankara 1. bölgeden girmiyoruz. Neden girmiyoruz? Çünkü şunu gördük: Oradan seçime girersek milletvekilliğini alırız. Bütün araştırmalar bunu gösteriyor. Ama kazandığımız zaman mesela HDP’nin geçmişte kazandığı iktidarını kaybedebilir. Kazanmak için sadece TİP’e baksaydık, oradaki seçimlere girerdik. Sonuç olarak HDP’ye bir milletvekili kaybetmiş olurduk. Muhalefete bir parlamento koltuğunu kaybederdik. ‘Hayır gerek yok’ dedik. Bizden, onlardan…

HESAP İSTEYECEK BİR İSİME İHTİYACIMIZ VAR: HDP, Ankara 3. ilçe seçimlerinde milletvekili seçemedi. Türk Personel Partisi’nin de potansiyeli var. çıkarmamız gerektiğini söyledik. Oturup hiçbir parti liderimizi seçip oraya koymadık. ‘Burada, plan bütçe komisyonunda kamu adına vergiden sorumlu tutacak bir isme ihtiyacımız var’ dedik. Ozan Bingöl hocamıza sorduk.

HESAPLAMA: Bizi en çok eleştirdikleri bahislerden biri ‘uzlaşma’ başlığı. Bu konuda geri adım atmıyoruz. Adaylarımızı incelediğinizde bunu göreceksiniz. Mesela adaylarımız bu iktidarın yanlış politikalarında, bu iktidarın doğrudan sorumlu olduğu sözde kazalarda, sözde katliamlarda hayatını kaybedenlerin anne ve babalarından oluşuyor… Bu bir tercihtir.

AKP SADECE AKILLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR: ‘AKP kendini akıllı zannediyor’ diye bir açıklama yaptım. AKP ‘seçimde ittifak olsun’ dedi, sistemi getirdi ve hiç beklemediği bir şey oldu. Millet İttifakı ona karşı kuruldu. İttifakları parçalamaya çalışan AKP dört parça halinde seçime giriyor. Kendi aralarında hiçbir konuda anlaşamadılar.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME: (Soru üzerine: Altı Masa’dan mı yoksa Millet İttifakı’ndan mı teklif aldınız?) Hayır, hiç gelmedi. Şimdi ittifakımız kurulmamıştı, Altı Masa yeni kurulmuştu, Kemal Bey ile görüşmemiz vardı. Kendisini ziyaret ettik ve değerlendirmelerini aldık. Geleceğe farklı baktık, geleceğe baktık, ‘ortaklıklarımızı belirleyelim, o iştiraklerle ilgili herkes kendi bildiği gibi yürüsün’ dedik.

TÜRÜN OY ORANLARI: Son araştırmalarda yüzde 2.9 görünüyor ama O 2.9’da Çankaya’nın çok yüksek bir orana sahip olduğunu düşünüyorum. Yani şimdi çıkarılması gerekiyor. İzmir’in küçülmesi lazım. Ama Muğla’nın o araştırmada düşük olduğunu düşünüyorum. Şimdi Muğla’nın çok yükseleceğini düşünüyorum. O araştırmalarda Antalya’nın düşük olduğunu gördüm, şimdi çok yükselecek. Araştırmalarda Antakya bizim güçlü olduğumuz bir yerdi, şimdi daha da yükselecek.

ASLANTUĞ VE DEĞİRMENCİ ADAYLARI: Hiçbiri daha önce TİP üyesi değildi. İrfan adaylık başvurusu yapmadı, üyelik başvurusunda bulundu. İrfan partiye aday olmak için gelmedi. ‘EYT çıktığında zaten emekli oluyorum. Şimdi ben de çabaya katılmak istiyorum’ dedi. Kendisine adaylığı teklif ettik.

Sevgili Mehmet Aslantuğ ise Kültür Sanat Komisyonumuzun bize önerdiği bir isimdi. Direkt gidip teklif ettim. Bence önemli bir özelliği var; Halk Mehmet Aslantuğ’a baktığında inanmaktadır. Vicdanlı bir isim. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu