Haber

ESENLER’DE BOĞAZINA ŞEKER KAÇAN ÇOCUĞU KUCAKLAYARAK HASTANEYE KOŞTU

ESENLER’de temizlik görevlisi Ramazan Yiğit, boğazına bir şeyler kaçtığını fark ettiği çocuğu kucaklayarak hastaneye yetiştirdi. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay, geçen çarşamba günü Atışalanı Mahallesi’nde yaşandı. Teze nazaran, 4 yaşındaki kız çocuğu annesiyle yolda yürürken birden nefes almakta zorluk çekti. Esenler Belediyesi paklık vazifelisi Ramazan Yiğit, kalabalığın içinde gördüğü çocuğa birinci müdahaleyi yapmaya çalıştı. Boğazına kaçan şekeri çıkaramayan Yiğit, çocuğu kucağına alarak hastaneye yanlışsız koştu. Hastanede müdahale edilerek boğazına kaçan şeker çıkarılan çocuğun sıhhat durumunun güzel olduğu öğrenildi.

HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN HASTENEYE KADAR KOŞTUM

Esenler Belediyesi paklık vazifelisi Ramazan Yiğit, Faturaları ödedim caddede yürüyordum o sırada kalabalık gördüm. Müdahale etmek için bir baktım çocuğun boğazına şeker kaçmış çıkartamıyorlardı. Canla başla müdahale ediyordu, ben de çabucak boğazındaki bir şey olduğunu anladım çocuğu elime aldım. Karşıt çevirip baskı yaptım bir biçimde çıkarmaya çalıştım çıkmadı. Çıkmayacağını anlayıp nefes almadığını görünce 300 metre uzaklıktaki hastaneye kadar koştum. Hastaneye yetiştirdim ve hekimler müdahale etti. Annesi geldi, hastanede bayıldı. ‘Abla bir şey yok çocuğun hayati söz konusu yok. Kurtuldu çok şükür’ dedim. Bir saatlik denetim sonrası çocuğu annesine teslim ettik. Ben çocuğa yardım ettiğim için nitekim memnunum. O anda hiçbir şey düşünmüyorsun o bir can, o anda o canı düşünüyorsun. Sıhhat durumu uygun ailesine teslim ettiler dedi.

O ANLAR KAMERADA

Olaya anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. İmgelerde, Ramazan Yiğit’in şekeri çıkartmak için uğraştığı, çıkaramayınca da çocuğu kucağına alarak hastaneye yanlışsız koştuğu görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu