Ekonomi

Gurbetçiler Pastırma’ya Büyük İlgi Gösteriyor

Pastırmada gurbetçi doping

Pastırmacı Yasin Hoş: “Gurbet sezonunun açılmasıyla birlikte işlerimiz hareketlenmeye başladı”

KAYSERİ Kayseri’ye gelen gurbetçiler pastırmaya yoğun ilgi gösteriyor. Pastırmacı Yasin Hoş, “Gurbet sezonunun açılmasıyla birlikte işlerimiz hareketlenmeye başladı” dedi.

Gurbetçiliğimin vatandaşları bayram döneminde memleketlerine gelmeye başladı. Kayseri’de çarşıda kalabalığı oluşturan gurbetçiler, esnafın yüzünü güldürdü. Kayseri’nin nadide lezzetlerinden biri olan pastramiye yoğun ilgi gösteren gurbetçiler, 1 yıllığına pastırma ikmaline başladı. Pastırmacı Yasin Hoş, gurbetçi vatandaşların sucuktan çok pastırmaya ilgi gösterdiğini belirterek, Pastırmacı Yasin Hoş, “Artık yaz geldi. Bizim gurbetçilik dönemimiz başladı. Tabii işlerde biraz artış ve yoğunluk başladı. tempolu bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.Şu an 40 günümüz var.Yeni gelen gurbetçilerimiz var.Emekli gurbetçilerimiz yeni gitmeye başladılar.Bizim için tam dönem açıldı diyebiliriz.Genelde daha çok pastırma satıyoruz. .Çünkü gurbetçilerimiz pastramımıza daha çok ilgi gösteriyor.Geldikleri ülkede de sucuk üretimi var.Orada gurbetçi vatandaşlarımız sucağa daha çok ilgi gösteriyor.Şu anda pastırma satışlarımız daha yüksek.Fiyatlarımız her zamanki gibi arttı. Etin kilo fiyatındaki artış pastırma ve sucuk fiyatlarımıza da zam geldi ama geçen sene ile karşılaştırdığımızda böyle fahiş bir artış yok pastırma sucuklarımız iyi durumda gurbetçi vatandaşlarımız seyahat ediyor o kadar ki, evlerine gittiklerinde dolaba koymalarını öneriyoruz. Burada bir seyahat vakumu yapıyoruz. Bizim yaptığımız vakumdan çıkarıp dondurucuya koyarlarsa daha uzun süre orada tutabilirler” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu