Haber

Hulusi Akar: Altay Tankı şanlı ordumuza güç katacak

ensonhaber.com

Türkiye Savunma Sanayii, ordu gücüne her geçen gün güç katmaya devam ediyor.

Terörle mücadele hız kesmeden devam ederken, diğer yandan Türkiye tüm dünyanın konuştuğu ülkenin ortasında savunma sanayisi ile faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen bir diğer yeni çalışma da Yeni Altay Tankı oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sakarya’da düzenlenen Yeni Altay Savunma Tankı töreninde konuştu.

Akar, yaptığı konuşmalarda şu ifadelere yer verdi:

Bizim için çok daha fazla anlam ifade ediyor. Cin şişeden çıktı.

Yerli ve milli savunma sanayimiz, TSK’nın ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra kardeş ülkelere de destek vermektedir. İnşallah Milli Muharip uçağımızı da inşa edeceğiz.

Amacımız Savunma Sanayisini tamamen yerli ve milli yapmaktır. Kıymetli bir eşya olan Altay Tankı, güçlü ordumuza güç katacak ve savunma sanayimizde aktif bir güç olacaktır.

Kahraman ordumuz ve Mehmetçiklerimiz hudut şerefi anlayışıyla hudutları korumakta ve tüm terör örgütlerine karşı mücadelesini sürdürmektedir.

TSK, terörle mücadelenin yanı sıra denizlerde ve göklerde haklarımızı korumakta, dost ve kardeş ülkelerin haklı davalarını pekiştirmekte, bölge ve dünya barışına katkıda bulunmaktadır.

Devletimiz tüm kurumlarıyla omuz omuza çalışmaktadır. Peygamber Ocağı olarak da bilinen büyük ordumuz, kanunlar doğrultusunda sağlam bir hiyerarşik yapı içerisinde milletimizin emir ve görevlerinin başında yer almaktadır.
Sultan Alparslan’dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, bin yıldır vatanımız olan bu topraklarda emeği geçen komutanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.

Altay tankımızın ülkemize ve Türk Silahlı Kuvvetlerine hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

haber-golyaka.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu