Haber

İsrail’de Siviller Silahlanıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “sivilleri silah kullanmaya teşvik ediyoruz” açıklamasının ardından İsrail’deki siviller silahlandırıldı. Başkent Tel Aviv sokaklarında çok sayıda sivil, günlük yaşamda uzun namlulu silahlarla endişe verici manzaralar oluşturdu.

İsrail ile Filistin arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmaların ardından İsrail hükümetinin silahlanma kurallarını gevşetmesiyle İsrailli siviller de silahlanma yarışına girdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “Sivilleri silah kullanmaya teşvik ediyoruz” açıklamasının ardından silahlı İsrailli siviller, uzun namlulu silahlarla sokaklarda yürümeye başladı. Başkent Tel Aviv başta olmak üzere her cadde ve sokakta uzun namlulu silah taşıyan sivilleri görmek mümkün. Sivillerin günlük yaşamlarında, kafelerde veya kafelerde otururken spor Bunu yaparken taşıdığı silahlar; Savaş ve huzursuzluk sahnelerinin Tel Aviv sokaklarına yansıdığını ortaya koyuyor.

Tel Aviv’de endişe verici manzara

Tel Aviv’de yaşayan insanlar bisiklet sürerken, sahilde otururken, hatta bebek arabasıyla seyahat ederken, spor yaparken bile uzun namlulu silahlar taşıyor. Bebeğini gezdiren bir babanın, sahilde oturan bir çiftin ve “kendini güvende hissetmek” için köpeğini gezdiren bir adamın taşıdığı silahlar bir yandan endişe verici, diğer yandan da halkın meşru müdafaa içgüdüsünü gösteriyor. . Hükümet ise açıklama ve eylemleriyle kontrollü silahlanmayı teşvik ediyor. Özellikle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 25 Ekim’deki “Sivilleri silah kullanmaya teşvik ediyoruz” açıklamasının ardından İsrail’de günün her saatinde ve her sokakta uzun namlulu silah taşıyan siviller dikkat çekiyor.

Tel Aviv kısmen en güvenli şehir

Başkent Tel Aviv, savaşın başından bu yana yaşadıkları bölgeleri terk ederek güneyden ve kuzeyden gelen İsraillilere ev sahipliği yapıyor. Kentteki otel ve pansiyonlar tam kapasiteyle hizmet verirken, sınır bölgelerinde evlerini terk eden siviller kentte mahsur kaldı.

Hükümet ve kamuoyu, Tel Aviv’in daha fazla birlikle daha aktif savunmasını sağladığı gerekçesiyle Demir Kubbe’yi kısmen de olsa ülkenin en güvenli şehri olarak görüyor. Ancak şehir, 7 Ekim’den bu yana birçok kez roketlerin hedefi oldu. Gün içerisinde Tel Aviv’e atılan roketlerin Demir Kubbe tarafından havada imha edilmesi ve sivillerin uzun namlulu silahlarla sokaklarda dolaşması gösteriyor ki. savaşın başkentin sokaklarındaki etkisi. – TEL AVİV

avanos-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu