Ekonomi

İstanbul’da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 zam

Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL, İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, UKOME toplantısında, İstanbul’da toplu ulaşım ücret tarifesine yüzde 51,52 zam yapıldı. Yeni ücret tarifesi bugün uygulanmaya başlandı. Metrobüse binen vatandaşların bir kısmı “Gücümüz yetmez” derken, bir kısmı da “Olması gereken bu” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME toplantısında, İstanbul’da toplu ulaşım fiyat tarifelerindeki değişiklik ele alındı. Toplantıda oy çokluğu ile toplu ulaşımda yüzde 51,52 zam yapıldı. İstanbulkart’ta tam bilet fiyatı 9,90 TL’den 15 TL’ye, öğrenci bileti 4,83 TL’den 7,31 TL’ye, Mavi Kart aylık ücreti 777 TL’den 1.177 TL’ye, öğrenci bileti 140 TL’den 212 TL’ye çıkarıldı. İstanbul’da Metrobüs için en uzun mesafe ücreti 14,69 TL’den 22,25 TL’ye yükseltilirken, Marmaray için en uzun mesafe ücreti 33,19 TL oldu.

Minibüslerde öğrenci ücreti 5 TL idi. Taksilerde kilometre başı ücret ve açılış fiyatı yüzde 51,52 zamlandı. Taksilerde asgari ücret yüzde 75 artışla 70 TL olarak açıklandı.

Toplu ulaşım araçlarında yeni tarife bugün uygulanmaya başlandı. Sabah işe gitmek için metro ve metrobüs kullanan bazı vatandaşlar artan tarifeden haberdar olurken, bazı vatandaşlar ise haberdar olmadı.

“BUNLARI KIYASLAMA GÜCÜMÜZ YOK”

İstanbulkart’ına para yükleyen Ahmet Hakan, “Daha ilk tarifeden yükledik. İnşallah bundan sonra vatandaş için daha güzel şeyler yapmaya çalışırlar. oldukça zorlaşıyor.” söz konusu. Metrobüse binecek vatandaşsa ‘Olması gereken bu. Metrobüsün karşısına geçeceğim. 70 lira şaka gibi’ dedi.

Metrobüsten inen bir kişi, “15 lira şaka gibi. Haberim yoktu. Dün 10 lira bindim, bugün 15. Artık ne diyeceğimi bilemiyorum.” dedi. Metrobüse binen bir vatandaş, “Bu fiyatlar çok pahalı. Her gün 2-3 otobüse binip iniyoruz. Ama buna da gücümüz yetmiyor. Bu şartlarda zor. Her gün zam geliyor zam. Her gün ne olur bilemeyiz Pendik’ten geliyorum şelaleye gidiyorum.” söz konusu. Bir başka vatandaş da, “Artık nasıl dayanacağız bilmiyoruz. 1.177 lira ödeyeceğiz, alışacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu