Haber

İsveç Başbakanı Kristersson: “İsveç terör üssü haline gelmemeli”

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, ülkesinin terör üssü haline gelmemesi gerektiğini belirtti.

İsveç’te Türk karşıtlığıyla tanınan eski Sosyal Demokrat Milletvekili Nalin Pekgül’ün NATO anlaşması çerçevesinde Türkiye’ye gönderdiği mektuba yanıt veren Kristersson, “İsveç terör üssü haline gelmemeli” dedi. ifadelerini kullandı.

Pekgül’e cevaben yayınladığı mektupta Kristersson, şunları kaydetti:

“Terör, terörün finansmanı veya başka bir suça bulaşmamış olanların korkacak bir şeyleri yok. Ancak İsveç dışındaki ülkelere yönelik olsun veya olmasın İsveç’in terör üssü haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Tıpkı bizde olduğu gibi. Ülke olarak Türkiye’nin de teröre karşı kendini koruma hakkı var, ben bu konuda her zaman netim.”

İsveç’te evrensel hukuk kurallarının geçerli olduğunu hatırlatan Kristersson, “İsveç uluslararası hukuka uymaya devam edecek. Başka bir şey düşünülemez. Dünyanın hukuk devleti ile yönetilen en güçlü devletlerinden biriyiz. İsveç vatandaşları asla iade edilmez.” ifadelerini verdi.

İsveç’in Türkiye ve Finlandiya ile imzalanan NATO anlaşmasının arkasında olduğunu belirten Kristersson, diğer partilerin de bu konuda kendilerine takviye verdiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu