Haber

İTÜ ve YK Enerji işbirliğiyle Muğla’da 2 bin fidan dikildi

MUĞLA’nın Milas ilçesinde YK Enerji ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle 250 öğrencinin katılımıyla işlevini tamamlayan maden sahasına 2 bin fidan dikildi. Hedeflerinin 2025 yılına kadar 3 milyon fidan dikmek olduğunu belirten YK Enerji Genel Müdürü Erol Demir, “İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 250. yılında Türkiye genelinde birçok hatıra ormanı oluşturdu. Bunlardan birine ev sahipliği yaptık. Dolayısıyla çok önemli. anlamlı ve değerli.” “Bulduk” dedi.

İTÜ akademisyenleri ve öğrencileri, üniversitenin 250. kuruluş yılı kapsamında düzenlenen ‘250. Yılda 250 Bin Fidan’ kampanyası için Muğla’nın Milas ilçesinde YK Enerji’nin eski maden alanına ağaç dikti. YK Enerji’nin Hüsamlar bölgesinde başlattığı Türkiye’nin en büyük maden sahası rehabilitasyon çalışmalarına destek veren İTÜ’lü akademisyen ve öğrenciler, ‘İTÜ 250. Yıl Hatıra Ormanı’nın ilk fidanlarını dikti. Ağaç dikim törenine Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Rektör Yardımcısı ve Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kumral, YK Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çok sayıda İTÜ akademisyeni ve 250 İTÜ öğrencisi katıldı.

‘DOĞA BÜYÜK ÇABALARLA KENDİNİ YENİLİYOR’

Ağaç dikim töreninde konuşan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, “Bugün çok özel ve anlamlı bir güne tanıklık ediyoruz. Bu projenin çok başarılı olacağına ve hem Milas’a hem bölgemize hem de bölgemize değer katacağına yürekten inanıyorum. Milas bundan yaklaşık 2,5 yıl önce tarihin en önemli kentiydi.” “En büyük orman yangınlarından birini yaşadı. Bugün baktığımızda doğa büyük bir çabayla toparlanıyor. Eski maden sahası rehabilitasyon projesinin yeşilliklerimizi zenginleştirmesi, orman varlığımızı artırması açısından çok değerli olduğunu düşünüyorum.” .

Törende konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Türkiye’nin imar, inşaat ve büyük altyapı projelerinde her zaman öncü olan İTÜ, bugüne kadar 250 bine yakın mezun mezun etti. 250. yılımızda eğitime başladık. İTÜ Ailesi’nin yani mezunlarımızın desteğiyle ‘250. Yılda 250 Bin Fidan’ kampanyasını yürütüyoruz.” “Bir yılda toplam 250 bin fidan diktik. Mutluyuz, gururluyuz” dedi.

HEDEF: 3 MİLYON FİDAN

YK Enerji Genel Müdürü Erol Demir, “Şirketimizin faaliyetleri itibarıyla 10’uncu yılındayız. Geçtiğimiz yıl mezun olduğum İTÜ’nün 250’nci yılını kutladık. Bu bağlamda iki kurumun hedefleri arasında şunlar vardı: İTÜ, 250. yılında Türkiye genelinde birçok hatıra ormanı oluşturdu.” Bunlardan birine ev sahipliği yaptık, dolayısıyla bunu çok anlamlı ve değerli buluyoruz. Burası maden sahası ve burada devlet eliyle 40 yıl önce faaliyete başlandı. Artık toprağın hareketini tamamladık, içindeki kömürü alıp elektriğe dönüştürdük. Bugün ‘İTÜ 250.’ 2025 Yılı Hatıra Ormanı’nın ilk adımını atıyoruz ve ilk etapta öğrencilerle birlikte 2 bin fıstık çamı dikiyoruz. Hedefimiz bu çalışmaları yıl sonuna kadar 1200 hektar alanda gerçekleştirmek. 2025 yılında ise toplamda 3 milyona yakın çeşitli bitki ve ağaçla bu seviyeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

evrenhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu