Haber

Kassam Tugayları, Gazze’ye giren İsrail güçleriyle çatıştığı anları yayınladı

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde İsrail ile Hamas İzzeddin El Kassam Tugayları’nın silahlı kanadı arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Son olarak Kassam Tugayları’nın yayınladığı görüntülerde Hamas savaşçıları ile İsrail ordusu tankları arasındaki çatışmayı gösteriyordu.

YENİ ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki Beyt Hanun sokaklarında İsrail askerleriyle çatışırken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

İSRAİL TANKINI YOK ETTİLER

Kassam Tugayları’nın yayınladığı görüntülerde Hamas üyelerinin zeytin ağaçlarının arasından İsrail tanklarına saldırdığı ve çok sayıda tankı imha ettiği görüldü.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken. -Aksa”nın ardından İsrail ordusu da ağır hava koşulları nedeniyle Gazze Şeridi’ne saldırdı. bombardımanı başlattı. İsrail, Gazze’den gerçekleştirilen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 24’e yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri hayatını kaybetti.

GAZZE’DE CAN KAYIPLARI 9 BİNİ AŞTI

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail’in saldırılarında 3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405’i kadın olmak üzere 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi de yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 144 Filistinliyi öldürdü.

İSRAİL ORDUSU HASTANELERİ VURUYOR

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi’ni de hedef alan İsrail ordusu, El Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, Kudüs çevresini ve Filistin Kızılı’na bağlı Endonezya hastanelerini bombaladı. Hilal, tahliyeyi zorluyor.

LÜBNAN SINIRI DA AĞIR

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana Lübnan sınırında yaşanan çatışmalarda 56 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu