Yaşam

kitap okurken müzik dinlemek

ensonhaber.com

Kitap okurken farklı şeyler bize eşlik eder. Bu çay, kahve ya da sevdiğimiz kediler. Ama bunlardan biri de şüphesiz müziktir. Müzik dinlerken kitap okumak ne kadar sağlıklı sorusu geçerliliğini koruyor.

Çoğu kitap sever için kitap okurken müzik olmazsa olmazdır. Bazı okuyucular için “Dikkatim dağıldı” Sakin bir ortamı tercih eder. Dinlenen müzikler genellikle sözsüz ve klasiktir.

Unutulmamalıdır ki müzik dinlemenin kitap okumaktan farklı bir özelliği vardır. Müziğin güzelleştirici gücü sayesinde kitap severler okurken hayal güçlerini de genişletebilirler. İlahiyat biliminin konusu olan kitaptaki bir diyalog ya da olay müzikle okuyucunun kafasında canlanabiliyor.

Terapi olarak kitap ve müzik

Kitap okumak terapi görevi görse de aynı şeyi müzik için de söyleyebiliriz. Bu iki alan ayrılmaz bir şekilde birbiriyle bağlantılıdır. Kitap da müzik de insanı uzun bir yolculuğa çıkarıyor.

dünyayla bağlarını kopar

Aynı saat diliminde kahve, meyve, simit, atıştırmalık, çay, bisküvi ve meyve suyu tüketirken aynı zamanda müzik dinlerken kitap okumak dünyayla bağlarını koparmak demektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu