Teknoloji

Savunma Sanayii Başkanlığı Başkanı: Türkiye Savunma İhtiyaçlarını Yerli ve Milli Olarak Üretebiliyor

? Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Lideri Haluk Görgün, savunma sanayinin bugün geldiği noktada gemilerden helikoptere, zırhlı araçlardan insansız hava araçlarına kadar Türkiye’nin ihtiyaçlarını yerli ve milli olarak üretebildiğini belirtti.

ATO Congresium’da düzenlenen 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nın açılışında konuşan Görgün, fuarda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Savunma sanayii alanında verimlilikten anladıklarının, bilim, teknoloji ve inovasyon kapasitesini artırarak Türkiye’deki sorunları çözmek, yaşam kalitesini ve rekabet gücünü artırmak, refah düzeyini yükseltmek ve katkı sağlamak olduğunu anlatan Prof. Görgün, özellikle son yıllarda sektöre yapılan Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarının ülkenin büyümesine katkı sağladığını söyledi. Tahsis edilen kaynakları önemli ölçüde artırdıklarını söyledi. Görgün, “Öyle ki savunma sanayinin Ar-Ge harcaması 2002 yılında 50 milyon dolar civarındayken bugün bu rakam 2 milyar doları aştı.” dedi.

Ar-Ge projelerinin etkisinin mali boyutlarının çok ötesinde olduğunu vurgulayan Görgün, şöyle devam etti:

“Çünkü her Ar-Ge projesi bağımlılık sorununu ortadan kaldıran çığır açıcı bir teknolojiyi içeriyor. Savunma Sanayii Başkanlığı olarak Türkiye Yüzyılı, Savunma Yüzyılı’nda odak noktamızın Ar-Ge ve teknoloji olduğunu söylüyoruz. Vizyonumuz ‘yenilikçi ve rekabetçi’ “Barışa hizmet eden, küresel bir marka ve değer haline gelen Türk Savunma Sanayii” ve misyonumuz “Ülkemizin savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını teknolojik üstünlüğe ve küresel rekabet gücüne sahip çözümlerle karşılayarak savunma sanayinin sürdürülebilirliğini sağlamaktır. “

“Çok hassas süreç yönetimi sergiliyoruz”

Hedeflerine ulaşmak için hangi teknoloji alanlarına yatırım yapmaları gerektiğini dikkatle belirlediklerini belirten Görgün, “Bugün ürettiğimiz birçok teknolojik üründe çok hassas süreç yönetimi sergiliyoruz. Öte yandan elektronik harp kabiliyetlerimizle, Dünyada çok az ülkenin sahip olduğu bir ürün yelpazesine kavuştuk.” “Fakat bu noktaya gelmek hiç de kolay değil.” söz konusu.

Görgün, Türkiye’nin iletişim alanında dünya süper lig seviyesinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Alper Gezeravcı şu anda Dünya’ya dönüyor ve son birkaç günde uzaydan dünyamıza birçok kez seslendi. Bugün özellikle uydu haberleşme sistemlerinde bir cep telefonunun trilyonda biri seviyesinde sinyal alabiliyoruz. 36 bin kilometre uzaktan gelen sinyali işleyip anlamlı hale getiriyoruz. Allah’a şükür başardıklarımızın ötesine geçip, daha derine inip yarına bakabiliyoruz.” “Bilimsel ve teknolojik araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizde bugünden düşünmek için odaklı ve kapsayıcı bir yaklaşım benimsiyoruz.”

“Yeni askerler yetiştirmeyi hedefliyoruz”

Nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi için bir dizi çalışma başlattıklarını belirten Görgün, şöyle konuştu:

“Savunma Sanayi Akademisi bünyesinde verilen eğitimler, Vizyoner Gençlik kapsamında uygulanan programlar, YÖK ile üniversitelere yönelik oluşturduğumuz içerik ve çalışmalar, açtığımız kurslar, savunma ve havacılık odaklı Meslek Yüksekokulları ve Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte müfredatlarını oluşturup faaliyete geçirdiğimiz Mesleki Teknik Anadolu Liseleri, savunma sanayine yeni askerler yetiştirmeyi hedefliyor.

Bu çalışmalarda temel amacımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği ‘Küresel Güç Türkiye Vizyonu’ doğrultusunda, yetenek yönetimi faaliyetleriyle verimliliğimizi en üst düzeye çıkarmak ve Milli Teknoloji Hamlesine katkı sağlayacak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmektir. Tayyip Erdoğan. “Türk savunma sanayimiz bugün geldiği noktada gemilerimizden helikopterlerimize, zırhlı araçlarımızdan insansız hava araçlarına, silah sistemlerinden uydu operasyonlarına, hava savunma sistemlerinden ihtiyaçlarımızı yerli ve milli olarak üretebilmektedir. elektronik savaşa.”

“100 bin kişinin katılacağı varsayılıyor”

Türkiye Üretkenlik Vakfı ve Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemalettin Kömürcü ise konuşmasında, altıncısı düzenlenen etkinliğe bu yıl da büyük ilgi beklediklerini belirtti. Fuara önceki yıllarda 500 bine yakın kişinin katıldığını belirten Kömürcü, bu yıl da 100 bin kişinin katılacağının tahmin edildiğini söyledi.

Kömürcü, 3 gün boyunca 60’a yakın etkinliğin gerçekleşeceği fuar alanında Türkiye’nin değerli teknoloji kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını panel, seminer ve sertifika programları ile sergileyeceklerini belirtti.

Türkiye’nin son yıllarda ürettiği teknolojilerin büyük bir emek ve çabanın sonucu olduğunu belirten Kömürcü, “Çocukluğumuzda Hollywood filmlerinde izleyip hayalini kurduğumuz bu yapımlar, bugün gerçeğe dönüştü. İmkanımız var.” Bu gerçekleri ortaya koymak için.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu