Haber

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: “Bizden önce kimsenin AB’ye girmesine izin vermeyecekler”

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, kimsenin Avrupa Birliği’ne (AB) ülkesinden önce girmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Yerel bir televizyon kanalına katılan Vuciç, ülkesinin AB üyelik süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Vucic, ülkesinin AB üyelik sürecinde uzun süre bekleme ihtimalinden rahatsız olmadığını belirterek, kendisini tedirgin eden durumun birisinin “ülkeye yatırım yapılmayacak” demesi ihtimali olduğunu söyledi.

Geçen yıl ülkesine 4,41 milyar avroluk doğrudan yabancı yatırım yapıldığını kaydeden Vucic, “Bizden önce kimsenin AB’ye girmesine izin vermeyecekler. Beni endişelendiren yatırımlar. Rusya’dan nasıl çıktıklarını gördüm, orada daha çok çıkarları vardı. buradan daha.” dedim.

“ABD ile iyi ilişkiler bizim için önemli”

ABD’nin mevcut durumda Sırbistan’ın yanında olmadığının altını çizen Vucic, “Bütün güçlerini Rusya’ya karşı yoğunlaştırdıkları için nasıl akılcı ve ciddi hareket edeceklerine ve güçlerini ve enerjilerini başkalarına kaptırmamaya bakıyorlar” dedi. dedi.

Vucic, Rusya’ya yaptırım uygulanmasına yönelik konuşmaların kendileri için “iğrenç” söylemler olduğunu belirterek, “Bir ülkeyi yönettiğiniz zaman ‘başınızın üstünde nasıl bir kılıç olduğunu’ bilemezsiniz ve önceden söz veremezsiniz. .” değerlendirmesini yaptı.

Bölgedeki durumun çok ciddi ve giderek karmaşıklaştığına dikkat çeken Vucic, önümüzdeki dönemde ülkesine yönelik baskı ve saldırıların artacağını da savundu.

Bu arada Vuciç, İngiltere’nin Batı Balkanlar Özel Temsilcisi Stuart Peach’i kabul etti. Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Vucic, Peach’i Kosova konusunda bilgilendirdiğini ve Priştine’nin tek taraflı eylemlerinin Kosova’daki Sırpları tehlikeye attığını belirtti.

Vucic, ülkesinin bölgede barış ve istikrar için çalışmaya devam edeceğini belirterek, Sırbistan Belediyeler Birliği’nin bir an önce kurulması için İngiltere’den takviye beklediklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu