Haber

TES-İŞ Başkanı Kabaloğlu’ndan Afşin Elbistan Termik Santrali İle İlgili Açıklama

Türkiye Elektrik Su ve Gaz Personeli Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, Afşin Elbistan Termik Santrali’nin yeniden üretime geçmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Kabaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin yaşadıkları bölgede incelemelerine devam ettiklerini, il il dolaşarak vatandaşlara yardımda bulunduklarını ve enerji emekçilerinin çalışmalarına destek verdiklerini vurguladı.

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’ın bazı kesimlerinde tahribatın oldukça büyük olduğuna işaret eden Kabaloğlu, bu kentlerin bazı kesimlerinde elektrik altyapısının da zarar gördüğünü kaydetti.

Kabaloğlu, elektrik üretim ve dağıtım şirketlerindeki üyelerinin özveriyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Hayatını kaybeden üyelerimiz var, sevdiklerini kaybeden üyelerimiz var. Üzücü bir tabloyla karşı karşıyayız. Elektrikçiler bir yanda mağdur, bir yanda işine sarılıyor. sarsıntı bölgesinde elektrik.Barajlarda şu an bir sıkıntı yok.Ancak bölgenin en değerli elektrik üretim tesislerinden biri olan Afşin Elbistan Termik Santrali’nde deprem nedeniyle üretim durmuş durumda.Çalışmalar özveriyle devam ediyor. Türkiye’nin elektrik üretiminde değerli bir yere sahip olan bu santralin iki ünitesinde yeniden üretime başlamak üzere yeniden üretime başlıyoruz.Sendika ailesi olarak yaraları sarmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

havza-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu