Ekonomi

TİKA Başkan Yardımcısı Yorulmaz’dan Orta Amerika’ya çalışma ziyareti

TİKA’dan verilen bilgiye göre, TİKA Başkan Yardımcısı Yorulmaz’a, Nikaragua ziyaretinde Türkiye’nin akredite San Hose Nikaragua Büyükelçisi Fatma Pihava Ünlü, Panama ziyaretinde ise Türkiye’nin Panama Büyükelçisi Büyükelçi Gülhan Ulutekin eşlik etti.

YORULMAZ VE EKİBİ BİRÇOK İSİMLE BULUŞTU

Yorulmaz ve beraberindeki heyet Nikaragua’da, Devlet Başkanının Uluslararası İşbirliği, Turizm ve Ticaretten Sorumlu Başdanışmanı Laureano Ortega Murillo, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı General Oscar Mojiga, Sağlık Bakanı Martha Reyes, Kalkınma, Sanayi ve Ticaret Bakanı Jesus Bermudez Carvajal, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı. Heyddy Calderon, İklim Değişikliği Baş Danışmanı Javier Gutiérrez, Nikaragua Balıkçılık ve Su Ürünleri Enstitüsü (INPESCA) Lideri Edward Jackson, Eğitim Bakanı Mendy Arauz, Tüm Eğitim Sektörü Lideri Danışmanı Salvador Vanegas, INATEC Ulusal Teknik ve Teknoloji Enstitüsü Lideri Loyda Barreda, Nikaragua Merkez Bankası lideri Ovidio Reyes, Tarım Bakanı Bosco Castillo, Nikaragua Su İşleri Lideri Ervin Barreda, Nikaragua Turizm Enstitüsü INTUR Turizm Geliştirme Müdürü Mara Stotti ve INTUR Eş Yöneticisi Anasha Campbell ve Managua Belediye Başkanı Reyna Rueda ile görüşmelerde bulundu.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜRLER

Resmi çalışma ziyareti kapsamında gerçekleştirilen ilk toplantıda Devlet Başkanı Başdanışmanı Laureano Ortega Murillo, ziyaretinden dolayı Dr. Yorulmaz ve Büyükelçi Ünlü’ye şükranlarını sunarak, Nikaragua’nın kalkınmasına verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen üst düzey resmi görüşmelerde, TİKA’nın Nikaragua’da ülkenin kalkınma ihtiyaçlarını ön planda tutan projeler geliştirmesi, kurumsal iş birliği ve deneyim paylaşımı programları yürütmesi ve iki ülke yetkililerinin karşılıklı ziyaretleri konuları ele alındı. Türkiye ile Nikaragua arasındaki ticaretin geliştirilmesi kapsamında da görüşüldü.

Panama’da da temaslar yapıldı

Nikaragua ziyaretinin ardından Panama’ya geçen Yorulmaz ve beraberindeki heyet, ilk olarak Panama Çocuk Hastanesi’ne Ekipman Yardımı Projesi’nin teslim ve açılış törenine katıldı.

Törene Büyükelçi Ulutekin, Panama Sağlık Bakan Yardımcısı Ivette Berio, Sağlık Bakanlığı bürokratları, kurum yöneticileri ve doktorlar katıldı.

Berio, projenin özellikle bebek sağlığı ve beslenmesi açısından çok değerli olduğunu belirterek, proje için TİKA’ya teşekkür etti.

Açılışın ardından Yorulmaz ve beraberindeki heyet, Panama Dışişleri Bakan Yardımcısı Yill del Carmen Otero’yu makamında ziyaret etti.

Otero, TİKA’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke ilişkilerine katkılarından dolayı TİKA’ya teşekkür etti.

Toplantıda Panama Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle kalkınma iş birliği ve iki ülke arasındaki bağları geliştirecek ortak projeler ele alındı.

Dışişleri Bakanlığı heyetiyle birlikte beklenen proje alanları da ziyaret edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu