Haber

Yalova’da İpek Kozası İşleme Kursu Açıldı

Yalova’da Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle açılan İpek Koza İşleme kursuna katılan kadınlar, unutulmaya yüz tutmuş mesleği geleceğe taşıyor.

Yalova Valiliği koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda eğitim alan öğrencilerin oluşturduğu eserler sergilendi.

Halil İnancık Kültür Merkezi’nde stant açan Vali Hülya Kaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı Meral Evcin Özdemir’e ve emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

Kaymakam Kaya, unutulmaya yüz tutmuş klasik el sanatı ipek kozası konusunda verdiği kursu tamamlayan 12 kursiyeri tebrik ederek, kursiyerlerin ürettiği çalışmaları çok beğendiğini söyledi.

Kaya, “Bunlar muhteşem çalışmalar. Halk Eğitiminin her dersine önem veriyoruz ama unutulmaya yüz tutan sanatın yaygınlaştırılması, öğretilmesi ve aktarılması için açılan kurslara daha da önem veriyoruz” dedi. Gelecek nesillere aktarabilmek için burada el veren ustamızın bu kursu daha da yaygınlaştırmasını istiyoruz, daha çok hanımefendi ve beyefendinin bu kurslardan faydalanabilmesi için daha yaygın hale getirmek istiyoruz. Üretilecek ve sanatımız devam edecek.Buranın coğrafi özelliklerinden dolayı en kaliteli ipek kozaları Yalova’da yetişiyor.Dolayısıyla buradaki sanatçılarımız bundan faydalanıyor.Hem sanatçılarımız hem de kursiyerlerimiz için yaptığı çalışmaları takdir ediyorum. “Çalışmalarınız için çok teşekkür ederim. Yalova’nın bu noktada bir marka değeri olduğunun bir kez daha altını çizmek isterim.” dedi.

Kursun usta eğitmeni Özdemir, 2012 yılından bu yana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle kursu açtıklarını ve 146 saat süren kursun sergisini düzenlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Her sene çıtamızı, eğitim seviyemizi yükseltiyoruz. Her sene daha nitelikli öğrencilerimiz oluyor, bilerek geliyorlar. Çünkü onlara balık tutmayı öğretiyoruz. Bizden sonra onlar çalışıp mal üretiyorlar. Bu da bize memnuniyet veriyor. Amacımız hem çırak yetiştirmek hem de “ekonomiye katkı sağlamak”.

Sergiyi arkadaşlarıyla gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Kaya, 7 yıl boyunca kursa katılarak izin almaya hak kazanan Saliha Ülger’e belgeyi takdim etti.

Açılışa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Göktürk, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan ve İl Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kandemir katıldı.

haber-dogansehir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu