Ekonomi

Yatırımcının denge arayışı

Riskli varlıklarda devam eden iştaha rağmen tedirgin fiyatlama görülüyor altındaKritik ABD bilgilerinin önüne istikrar arayışını getirdi.

Güne 1.964 dolardan başlayan spot altın, 1.971 doları test etti ancak güne başladığı seviye civarında istikrar kazandı. Gram altın tarafında ise dikkatler Dolar/TL’nin seyrine çevrilirken 1.214 TL seviyesinin test edildiği görüldü.

Kıymetli maden bankacılığı sektöründeki olumsuz gelişmelere ve ABD ekonomisinin resesyona girebileceğine dair endişelerin dağılmasına rağmen bu ay yüzde 7’nin üzerinde seyrediyor.

Yatırımcıların dikkati Cuma günü açıklanacak olan ve Fed’in yakından izlediği PCE deflatör verilerinde olacak. Verilerin enflasyonun hedef seviyenin üzerinde kaldığına işaret etmesi beklenirken, bu durum faiz artırımlarının devam edebileceğine işaret etmesi nedeniyle faiz getirmeyen pahalı metal için olumsuz fiyatlanıyor.

Altın, geçtiğimiz haftalarda yaşanan bankacılık krizinin yarattığı güvenli liman talebiyle 2 bin doların üzerine çıkmıştı. Devam eden süreçte ABD ve İsviçre makamlarının aldığı önlemlerin ardından fiyat metali cazibesinin bir kısmını kaybederek Mart başından bu yana kazandığı kazanımların bir kısmını geri verdi.

haberhamur.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu