Haber

Yüzyılın felaketinin yaşandığı bölgelere yardım seferberliği sürüyor

Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Karabük’te vatandaşların desteğiyle toplanan yardımlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere ulaştırılıyor.

Sakarya Gençlik ve Sporİl Müdürlüğü koordinasyonunda vatandaşlar tarafından Serdivan Spor Salonu’na getirilen yardım malzemeleri, misyonerler ve gönüllüler tarafından tasnif edildikten sonra koliler halinde beyin sarsıntısı alanına gönderiliyor.

Hendek Belediyesi, afet bölgelerine toplam 25 tır, 6 tır ve 5 kamyonet teslim etti.

Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, yardımın yanı sıra 27 iş makinesi operatörünün 3 tıra yüklenen 6 konteyner, 2 kamyon ve 2 kamyonet odun, 2 tır temel yaşam malzemesi ve 1 tır çölyak hastaları için gıda malzemesi ile çalışmalara destek verdiğini belirtti. hastalar.

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Sakarya Şubesi deprem sonrası toplanan ihtiyaç malzemelerini depremzedelere teslim etti.

Şube Başkanı Eşref Kamil taziyelerini ileterek Türkmenler olarak her zaman vatanın yanında olacaklarını ifade etti.

Düzce

Düzce Valiliği koordinasyonunda 7 ilçe ve il merkezinde “Seni En İyi Biz Anlarız” adı altında başlatılan kampanyada gönderilen yardım malzemesi 88 tır, 91 kamyonet ve panelvana ulaştı.

Düzcelilerin il ve ilçelerinde elektrikli ısıtıcılar, sobalar, kullanılmayan giysiler, battaniyeler, gıda, kişisel hijyen malzemeleri, su, odun, çocuk bezi, bebek maması, çadır ve ekmek toplanarak paketleniyor.

Deprem sabahından bu yana sevkiyatların devam ettiği kentte 25 tır su, 16 tır gıda kolisi, 12 tır giysi, 8 tır battaniye ve ısıtıcı, 11 tır odun, 4 tır hijyen kiti, 9 tır 91 adet kamyonet ve panelvan ile 2 tır bez ve mama, 2 tır ısıtıcı, 1 tır yer paleti, tırlardaki ekipmanların birebir kopyaları gönderildi.

Yardım kapsamında ekskavatör, greyder, kanal kazıcı, kamyon, minibüs, binek otomobil, treyler, lastik tamir aracı, vinç ve kamyonet olmak üzere toplam 69 araç ile 200’den fazla istekli kazıcı, vinç operatörü ve tır şoförü görev yaptı. , bölgeye il oto tamircileri gönderildi. .

Kocaeli

Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, Kahramanmaraş ve çevre illerde depremzedelerin ağırlanacağı yerlerde incelemelerde bulundu.

Çalık yaptığı açıklamada, birimlerin dün sabah saatlerinde prestij ile çalışmaya başladığını belirterek, “Şu an itibariyle 2 bin 500 kişiye kadar konaklama imkânımız var. Yaşadığımız acılar çok ağır. Aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” geçmiş olsun.Bu süreci de atlatacağız.” sözünü kullandı.

Karamürsel Kaymakamlığı, Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanyada, Karamürsel Akçakoca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde erzak ve acil durum malzemeleri toplandı.

Yardım yüklü TIR, depremden etkilenen bölgelere teslim edilmek üzere yola çıkarıldı.

Karabük

Karabük’te Valiliğin koordinasyonunda başlatılan kampanyalar kapsamında 131 TIR’ın deprem bölgesine gönderildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ana kadar ısınma, gıda ve giyecek gibi acil ihtiyaçları olan 131 TIR’ın deprem bölgelerine sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada, “Yardım tırlarına ek olarak 209 araç ve 2 bin 315 personel arama kurtarma çalışması için ilimizden deprem bölgelerine gitti. Ayrıca toplanan 7 milyon 872 bin 877 TL AFAD hesaplarına aktarıldı.” kelime kullanıldı.

haber-bucak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu