Haber

ZEYTİNYAĞINDA KULAKLAMAYA DİKKAT EDİN

Ziraat Mühendisleri Odası Kilis Şube Başkanı İtimat Özdemir, hasadı devam eden zeytinlerden elde edilen yağda hileye dikkat edilmesini istedi. Özdemir, tahriş edici zeytinyağının tüketicinin sağlığını tehdit ettiği gibi zarar verdiği konusunda da uyardı.

Kilis’te 300 bin dönüm arazide ekilen zeytinlerin hasadı devam ediyor. Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İnanç Özdemir, hasat edilen zeytinlerin tesislerde soğuk hava depolanarak yağa dönüştürüldüğünü söyledi.

Güven Özdemir, kentte hasat edilen zeytinlerden elde edilen yağın kalitesiyle dikkat çektiğini ve Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini söyledi. Tüketicilerin zeytinyağı alırken dikkatli olmalarını isteyen Özdemir, “Tüketicilerimizi tahriş edici zeytinyağı kullanımı konusunda uyarıyoruz. Tahriş edici zeytinyağı, zeytinyağına değersiz pamuk yağı ve ayçiçek yağı katmak demektir. piyasada payanda yani geçersiz yağların miktarı arttı.Sahte yağ bir süre buzdolabında bekletildi.Sonradan çıkarıldığında çabuk erir ve gerçek yağın erimesi daha uzun sürer. . Bu formül ile zeytinyağının gerçek olup olmadığı hızlıca anlaşılabiliyor” dedi.

Kilis Organik Zeytin Üreticileri Derneği Lideri Hüseyin Polat, kentte yetiştirilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağının kalitesi kadar sağlıklı olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu