Haber

ABD Savunma Bakanı Austin, mesane tedavisi gördüğü hastaneden taburcu edildi

Savunma Bakanlığı (Pentagon)Sözcüden yapılan yazılı açıklamada Austin, 22 Aralık’tan bu yana 3 kez görevden alındı. Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezitarafından evine gönderildiği belirtildi.

Açıklamada Austin’in kendini geliştirmeye ve görevlerini tam anlamıyla yerine getirmeye devam ettiği, doktorların tavsiyesi üzerine bir süre evden çalışacağı belirtildi.

ABD Savunma Bakanı Austin’in acil mesane sorunu nedeniyle 11 Şubat’ta hastaneye kaldırıldığı, yapılan tetkik ve değerlendirmelerin ardından yakın takip için yoğun bakım ünitesine nakledildiği belirtildi.

Daha sonra yapılan bir açıklamada Austin’in teşhis edilen mesane sorununun genel anestezi altında ameliyatsız bir işlemle tedavi edildiği bildirildi.

Geçen yıl Aralık ayında prostat kanseri teşhisi konulan Bakan Austin, 22 Aralık’ta ameliyat olmuş, taburcu olduktan sonra gelişen komplikasyonlar nedeniyle 1 Ocak’ta şiddetli ağrılar içinde tekrar hastaneye kaldırılmıştı.

Yoğun bakıma kaldırılan Austin, 15 Ocak’a kadar hastanede kaldı, taburcu olduktan sonra ise 29 Ocak’a kadar evden çalışmaya devam etti.

Austin’in sağlık durumu ve hastaneye kaldırılma durumu ilk kez ABD Savunma Bakanlığı’nın 5 Ocak’ta yaptığı açıklamayla gündeme getirilmiş, daha sonra aralarında Başkan Joe Biden’ın da bulunduğu üst düzey yöneticilerin yanı sıra Pentagon yetkilileri ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ortaya çıkmıştı. Kongre, Austin’in hastaneye kaldırıldığını günler sonra öğrendi. dışarıdaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu