Haber

Erzincan’da heyelan 2. gününde! İşçi arayışlarında son durum

Dün Erzincan’da yaşananlar Türkiye’nin gündemindeydi.

İliç ilçesindeki altın madeni sahasında geniş bir alanda meydana gelen olay yürekleri dağladı.

Kısa sürede bölgeye ekipler sevk edildi.

827 işçi görev başında

827 işçi çevre il ve ilçelerden gelen ekiplerle birlikte zamana karşı mücadele başlattı. Olayla ilgili soruşturma da başlatıldı.

Bölgedeki çalışmaları ilk andan itibaren takip eden ve son durumu aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu anda 667 işçiden 9’una ulaşılamadığını duyurdu.

Aileler umutlu bekleyişlerine devam ediyor

Bugün felaketin ikinci günü.

Ekipler kurtarma çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Çalışmalarda; Ayrıca 5 adet drone, 2 adet kimyasal biyolojik ve nükleer araç, 5 adet metale duyarlı radar cihazı ve 5 adet kurtarma köpeği de kullanılıyor.

İşçi aileleri bölgedeki gruplardan gelecek uygun yanıtı umutla beklemeye devam ediyor.

Bölgede yağış etkili oluyor

Öte yandan kent genelinde yağışlı havanın devam ettiği belirtildi. Şiddetli yağışın ilerleyen saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.

Bütün Türkiye bölgeden gelecek doğru haberlere odaklanmış durumda.

“4 savcı atandı”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlimiz İliç ilçemizdeki maden sahasında saat 14.30 sıralarında meydana gelen heyelan hepimizi derinden üzdü. Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldı ve 4 cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Erzincanlı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, enkaz altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmalarını diliyoruz.” Keşke.”İfadelerini kullandı.

“Kayan kütlenin hacmi 10 milyon metreküp”

Bakan Yerlikaya şu bilgileri verdi:

“Hareket yaklaşık 200 metre yükseklikteki bir yamaç boyunca gerçekleşti. Kayan kütlenin toplam hacminin şu anda 10 milyon metreküp olduğu, bu kütlenin yaklaşık 800 metre hareket ettiği ve ortalama hareket hızının ise yılda 10 metre olduğu tahmin ediliyor.” ikinci.”

guneysuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu