Haber

CHP’li Çaycuma Belediye Başkanı Karadeniz gazına övgüde bulundu: Ali Babacan sustu

ensonhaber.com

Türkiye, iktidar bağımsızlığı konusunda attığı adımların meyvelerini toplamaya başlamıştır.

Yılda yaklaşık 60 milyar metreküp doğal gaz ithal eden Türkiye’nin ekonomik ve güç olarak dışa bağımlılığının azaltılmasına büyük katkı sağlayacak olan Karadeniz gazı artık konutlara ulaştı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada vatandaşlara doğalgaz düdüğü verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evlerimizde mutfak ve sıcak su tüketimi için gerekli olan doğalgaz 1 yıl süreyle bedava olacak. Ayrıca önümüzdeki 1 ay boyunca konutlarımızda ısınma dahil tüm doğalgaz tüketimimiz için ücret talep edilmeyecek.”dedi.

Muhalefette Karadeniz gazı hazımsızlığı

Türkiye’nin vizyon projeleri hayat bulurken muhalefet tarafında hazımsızlık devam ediyor.

Gazetecilerin ve siyasetçilerin yaptığı çalışmalardan rahatsızlığını dile getiriyor.

Bu isimlerden biri de DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan.

“Yıllardır aynı şarkıyı söylüyorlar: Karadeniz’de doğalgaz bulduk”

Ali Babacan, geçtiğimiz yıllarda Bu doğalgaz Karadeniz’in neresinde?şu ifadeleri kullandı:

Karadeniz’imizin doğalgazına ne oldu? Bunu merak ediyorum. Hani bu sahalar Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacının tamamını karşılar? Ne olduğunu soruyorum. Yıllar geçti. Damadın enerji bakanlığı dönemiydi hatırlarsanız 2016 falan. 6 yıldır aynı şarkıyı çalıyorlar: Karadeniz’de doğalgaz bulduk.

Gözden kaçırma Ali Babacan’ın ‘Karadeniz gazı’ açıklamaları yine gündemde Haberin Detayları

Karadeniz gazının çıkarıldığı ilçeyi ziyaret etti

Ali Babacan bu açıklamaların ardından geçtiğimiz günlerde Karadeniz gazının karaya ulaştırıldığı Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine gitti.

Burada CHP Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz, Babacan’a Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi hakkında bilgi verdi.

CHP’liler övgü dolu sözler söyledi

Babacan’a bilgi veren Kantarcı ve Yılmaz’ın doğalgazın işlendiği tesis hakkında övgü dolu sözlerle konuşmaları dikkat çekti.

“Yaklaşık 8-10 bin kişi çalışıyor”

Bülent Kantarcı, işletmenin bölgeye büyük istihdam sağladığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Doğal gaz arıtma tesisi. Evet. Aldığım bilgiye göre gaz çok saf bir gazdı, sadece bir ölçü tuz ve bir ölçü su vardı ve yabancı hiçbir şey yoktu. Bunun çok iyi bir şey olduğunu söylüyorlar. Üç aşamada yapılıyor, bu birinci aşamayı tamamladık diyorlar. Büyük olan ikinci aşamadır. İlk faz günde 10 milyon metreküp. İkinci faz 40 milyon metreküp ama ikinci faza ne zaman başlayacaklar? Bittiğinde? Şimdi seçime gidiyorlar. Şu anda 8-10 bin civarında insan çalışıyor ama muhtemelen Mayıs ayından sonra azalacak. Çok hızlı çalışıldı, bu rekor çalışması yapıldı, 2.100 metre derinlikten denizin 1.500 alt derinliğine inildi.

“Zonguldak bölgenin parlayan yıldızı oldu”

Deniz Yavuz Yılmaz ise tesisle birlikte gelen ekonomik hareketlilik sonucunda Zonguldak’ın bölgenin parlayan yıldızı haline geldiğini söyledi.

Ali Babacan’ın yüzü düştü

Belediye başkanı ve milletvekilinin dakikalarca süren övgü sözlerinin ardından Ali Babacan zor anlar yaşayarak sessizliğe gömüldü.

Yüzüstü kalan Ali Babacan, danışmanlarından yardım isteyerek bölgeden ayrıldı.

bozcaadaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu