Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Alemdar’ı karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Sakarya Büyükşehir Belediye Adayı Yusuf Alemdar’ı karşılama törenine telefonla katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un çağrısı üzerine AK Parti Sakarya İl Müdürlüğü önünde düzenlenen törene katılan Erdoğan, böylesine anlamlı bir gecede Sakaryalı kardeşlerini en kalbi duygularla selamladığını söyledi.

Alemdar’ı Sakarya halkına emanet ettiğini belirten Erdoğan, “31 Mart akşamı Sakarya’da çok farklı bir günün gecesini yaşayacağımıza inanıyorum. Şu ana kadar sunduğu hizmetler.” söz konusu.

Sakarya’nın dünyalarında farklı bir yeri olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bildiğiniz gibi ‘Masum Anadolu’nun saf çocuğu, Allah yolunun budalası Sakarya’dan geriye sadece ikimiz kaldık.’ “Biz buralara kadar geldik, bu çığlıklarla yürüdük. 31 Mart’ta Sakarya’da çok daha farklı bir yürüyüş gerçekleştireceğiz.” dedi.

Erdoğan ayrıca Cumhur İttifakı olarak Sakarya’dan farklı bir ses çıkarmak istediklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Aramızda hiçbir ayrım olmayacak, ayrılık ve ayrımcılık olmayacak. El ele vereceğiz, inşallah tüm ilçelerimizi Cumhur İttifakı çatısı altında toplayacağız. Şu anda size İstanbul’dan sesleniyorum. Birlik ve beraberlik içinde İstanbul’da çalışıyoruz. Ekrem (Yüce) kardeşimize bizzat teşekkür ediyorum, partim adına şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra da Yusuf (Alemdar) kardeşimiz ve Ekrem kardeşimiz bu işe devam edecekler. İnşallah kimseye fırsat vermeden bu birlik ve beraberliği koruyacağız. Hem İl Başkanım hem de adayımız Murat (Kurum) olarak sizleri İstanbul’dan selamlıyorum. “Beyefendiyi ve Esenler Belediye Başkanımız Tevfik’i selamlıyoruz. (Göksu) en kalbi duygularımla. Allah’ın bize yardım etmesini diliyorum.”

Zaman zaman partililerin tezahüratlarıyla kesilen konuşmanın sonunda Erdoğan, Sakarya halkına iyi geceler diledi.

“Yetkililere değil davaya sadık olma bilinciyle hareket ediyoruz”

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, seçim sürecinde parti teşkilatının oldukça canlı olacağına inandığını söyledi.

Yavuz, Cumhur İttifakı olarak Sakarya’da 17 belediyeyi devralarak vakit kaybetmeyeceklerini belirterek, kimin aday olacağının kader meselesi olduğunu kaydetti.

Yetkililere değil, davaya sadık olma bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Yavuz, “Bu bir dava sorunudur ve bu davanın çıkmaza girmemesi hepimizi ilgilendiriyor.” söz konusu.

Yavuz, ilçe belediyeleri aday tanıtım toplantısını 10 gün içerisinde Sakarya’da gerçekleştireceklerini belirterek, bugüne kadar Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan belediye başkanlarına teşekkür etti.

Cumhur İttifakı bileşenleriyle sahada birlikte çalışacaklarını belirten Yavuz, “Burada sırt sırta, yürek yüreğe birlik olacağız. Birlik içinde çalışacağız. Sakarya’da güzel işler yapacağız.” dedi.

“İlk günkü heyecanla, durmadan, dinlenmeden çalışacağız”

Cumhur İttifakı’nın Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Alemdar, kalabalığı selamlayarak programa katılanlara teşekkür etti.

Alemdar, ilk günkü heyecanla gece gündüz durmadan, dinlenmeden çalışacaklarının altını çizerek, insan odaklı, adil hizmet belediyeciliği vaat ettiğini belirtti.

Yıllarca kuruluşlarda görev yaptığını ve belediye başkanlığı görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Alemdar, geçmişte görev yapan belediye başkanlarına teşekkür etti.

Sakarya için çalışacaklarını belirten Alemdar, “Gece gündüz çalışacağıma, hayatımı Sakarya’ya adayacağıma, spordan sağlığa, eğitimden turizme her alanda yanınızda olacağıma söz veriyorum. Sanayiden ekonomiye, kardeşlik hukukumuzu geliştirerek, umarım 31 Mart’ta siz değerli milletvekillerimiz, başkan yardımcımız ve “Sakarya’dan en fazla oyu Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Törende AK Parti Sakarya Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan, Ali İnci, Ertuğrul Kocacık ve Murat Kaya, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ve MHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Alkaş da birer konuşma yaptı.

bozkurtajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu