Haber

İBB Şehir Tiyatrolarından Depremzedelere Destek!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Yenikapı Etkinlik alanında depremzedeler için oluşturduğu uyum merkezinde 24 saat yoğun mesai harcıyor. Bir merkeze gönüllü olarak gelenlerin birden fazlası gençlerden oluşuyor. Esnaf, depremzedelere destek için gençlerle omuz omuza çalışıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizi derinden etkileyen ve yüzyılın felaketi olarak fiyatlanan depremle ülke olarak sarsıldık. Hepimizin kalbi bu bölgelerde yaşayan depremzedelerle atıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Yenikapı’da bulunan Lojistik Merkezi’nde yardım çalışmaları büyük bir özveriyle yürütülüyor.

Atölyelerde Depremzedelere Elbise Dikimi

İBB Şehir Tiyatroları, depremin ardından ikinci bir duyuruya kadar oyunlarını iptal etti. Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nun atölyelerinde depremzedeler için kıyafet dikilmeye başlandı.

İBB Şehir Tiyatroları teknik ekipleri, depremin olduğu ilk günden itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talimatıyla deprem bölgesinde hazır bulundu. İBB Şehir Tiyatrosu çalışanları, hem Yenikapı’da hem de deprem bölgesinde görev üstlenmek üzere gönüllülük esasına göre çalışmalara dahil oldu.

İBB Şehir Tiyatroları Yenikapı Lojistik Merkezi’nde

İBB Şehir Tiyatroları sanatçıları, 10 Şubat Cuma günü Yenikapı Lojistik Merkezi’ne giderek atölyelerimizin hazırladığı yardımları ayıklayarak tırlara yüklerken, çalışanlara da moral desteği verdi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nitelikli Polat’ın koordinasyonunda yürütülen yardım çalışması; Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, Yardımcı Yönetmenler Oytun Askeroğlu ve Mehmet Karaosmanoğlu, Genel Sanat Yönetmen Yardımcıları Can Başak ve Emrah Özertem ile sanatçılar Levent Üzümcü, Bennu Yıldırımlar, Hülya Karakaş, Tuğçe Açıkgöz, Özge Özder, Hüseyin Köroğlu, Bensu Orhunöz, Sevil Akı, Ali Gökmen Altuğ, Nihat Alpteki, Aslıhan Kandemir, Deniz Yeşil Mavi, Müge Akyamaç, Şehnaz Bölen Taftalı, Erkan Sever, Ersin Umulu, Senan Kara Tutumluer, Yıldıray Şahinler, Yunus Erman Çağlar katıldı.

“Gençlerin çalışmaları bana umut verdi”

Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever basına açıklamalarda bulundu:

“Burada çok iyi organize olmuş bir ekibimiz var. Bunda emeği geçenlere teşekkür ederim. Tiyatromuzu da kapattık. Tüm sanatsal faaliyetlerimizi durdurduk. buraya geldik Sanatçı arkadaşlarımızla birlikte buradaki kardeşlerimize destek olmak. Burada çok çalışan gençleri görmek bana umut verdi. Çok teşekkür ederim. Sorun değil, varlar diyorum.

Bunu izleyicilerimize iletebiliriz. Özellikle iç giyim, kadın hijyeni, çocuk hijyen bezleri. Kalorifer yerine soba istediler. Elektrik yok, ısıtıcı kullanılamıyor. Şimdi bir soba bulmaya çalışacağız. Sizi uzun süre tok tutan yiyeceklere ihtiyaç vardır. Yani ton balığı gibi uzun süre açlık hissetmememize neden olan besinlere ihtiyaç vardır. Bunlara çok acil ihtiyacım vardı. Çadırlar, çadır altına kurulabilen malzemeler, halılar.

Bunu 1999 depreminde kayıplar vermiş biri olarak söylüyorum. Bugün herkes her şeyi yapıyor. Ancak 1.5-2 ay sonra burada bazı şeyler unutuluyor. İşte o zaman hepimiz devreye girmeliyiz. Şehir Tiyatrosu olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımıza moral vermeye geldik” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberdevrekani.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu