Haber

Kayseri turizmde öne çıkacak

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin güçlü ve çeşitli turizm maliyetlerini sakinleriyle ve misafirlerle buluşturma konusunda önemli mesafeler kat ederken, Kayseri antik kentinin her platformda tanıtılmasının da önünü açıyor. Büyükşehir’in özverili çalışmaları Kayseri turizmine de yansıdı. Kayseri, şehirler içinde hava yoluyla yabancı ziyaretçi girişinde 7. sırada yer aldı.

Başkan Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi, köklü tarihi, canlı doğası ve eşsiz kültürüyle Anadolu’nun merkezindeki turizm kenti Kayseri’nin turizm potansiyelini söz konusu turizm maliyetlerini ön plana çıkararak işletiyor.

OLAĞANÜSTÜ VADİLER TURİZME DÖNÜŞÜYOR

Büyükşehir Belediyesi, geçmişten günümüze Erciyes Kayak Merkezi ve Yüksek İrtifa Kamp Merkezi gibi doğa ve spor turizmine yönelik tesislerinin ötesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin her kulvarında turizm varlıklarına yaptığı dokunuşlar kapsamında, hem doğal hem de tarihi unsurları bünyesinde barındıran Fazilli, Koramaz ve Soğanlı Vadileri. Tesislerini büyütürken, binaların onarımlarını gerçekleştirirken, çevre düzenleme ve tesisat işlerine öncülük ederken bir yandan da Soğanlı Vadisi’nde balon turizmini başlatarak bu değerleri turizme kazandırmakta ve ayrıca tanıtım faaliyetleri yürütmektedir. diğer taraf. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en yüksek şelalelerinden biri olan Yahyalı’daki Kapuzbaşı Şelalesi’ne ulaşımın rahatlatılması ve güvenli hale getirilmesi kapsamında yol yenileme ve genişletme çalışmalarını yürütürken cam teras projesine de devam ediyor.

KAYSERİ MÜZELER KENTİ OLUYOR, FESTİVALLER VE YARIŞLARLA BULUŞUYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, özel değer verdiği müzelerin sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda Büyükkılıç, temasına göre Kayseri’yi bir müzeler kenti yapmak amacıyla etnografya müzesi, arkeoloji müzesi, paleontoloji müzesi, basın müzesi, kaya oyma Kültepe Kaniş-Karum Müzesi, Ahi Evran Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi, Selçuklu Medeniyeti Müzesi, Ulusal El Sanatları Müzesi ve Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi gibi yaptırdığı, inşa ettiği ve hizmet vermeye devam eden birçok müze ile bu kulvarda turizm çalışmalarını da yürütmektedir. Büyükşehir Belediyesi ise yarı maraton ve Off-Road Festivalleri, etnospor ve okçuluk müsabakaları, bisiklet yarışları gibi ulusal ve uluslararası yarışmalarla şehri süsleyerek şehri turizme kazandırıyor.

İLÇELERİN DOKUSUNA KARŞI TURİZM GİRİŞİMLERİ

Bünyan’da bulunan Selçuklu dönemine ait tarihi Sultanhanı Kervansarayı’nı restore ederek içine tesis kurarak turizme kazandıran Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelerde de bu tür örnekleri hayata geçirerek kırsalın turizme, turizmin de ilçeye katkısını sağlıyor. Öte yandan kırsal. Bu kapsamda Karamustafa Paşa Kervansarayı, İncesu’da Arasta Çarşısı, Bünyan’da Karatay Han Kervansarayı gibi kırsal projeleri hayata geçiriyor.

SAĞLIK TURİZMİNDE DE BULUNAN ŞEHRİN BELEDİYESİ ‘KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR’

Turizmin her kulvarında turizm maliyeti olan Kayseri Belediyesi, turizmin her alanında bir kez daha çalışmalarını sürdürürken, sağlık turizmi için de girişimlerde bulunuyor. Hekim Önder Büyükkılıç, Kayseri Şehir Hastanesi’ne Sağlık Bilimleri Üniversitesi çatısı altında tıp fakültesi kazandırırken, şehrin sağlık potansiyeline ek olarak Hasta ve Yakınları Konukevi, Darülaceze, Glutensiz Kafe gibi yeni tesisleri hayata geçirmeye devam ediyor. Protokol imzalayarak çalışmalara başlayan ve bu kapsamda Kayseri’de sağlık turizmine yönelik web sitesi oluşturan Intercountry Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ), Lider Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, sağlık altyapısını güçlendirmeye ve çeşitlendirmeye devam ediyor. günden güne.

TARİH VE TURİZM BİR ARADA

Binlerce yıllık kadim geçmişinden dolayı sahip olduğu tarihi turizm dokusuna her fırsatta tamirat, yenileme ve kurarak katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Kayseri İlçesi, Kızılköşk gibi değerli tarihi varlıkları ayağa kaldırma çabalarıyla da turizme destek veriyor. , Keykubadiye Sarayı ve Kültepe Kaniş-Karum.

BÜYÜKŞEHİRDEN TARİHE IŞIK TUTACAKLARA İNCESU’DA KAZI ÇALIŞMASI

Kayseri Müze Müdürlüğü kontrolünde, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle, İncesu İlçesi, Örenşehir Mahallesi, İçi köyünde yürütülen arkeolojik kazılar tüm hızıyla devam ediyor. Tarihi yeniden yazacak olan bu mozaik yapı, Orta Anadolu’nun en büyük mozaik yapısına ulaşan arkeolojik kazı çalışmaları tamamlandığında turizme kazandırılacak.

GASTRONOMİ ATÖLYESİ VE KİTAPÇIK İLE TURİZME DESTEK

Kadim bir geçmişe sahip olan Kayseri’nin güçlü gastronomik varlıklarına yönelik yapılan çalıştay ve kitap yayın çalışmalarıyla UNESCO Türk Milli Komitesi Yaratıcı Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne dahil olmuştur. Bu anlamda turizme katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kafe ve restoranlarıyla da misafirleri için şehrin tanıtımını yapıyor.

BÜYÜKŞEHİR KÜLTÜR YAYINLARI TURİZMİN GELİŞİMİNDE DE ELÇİ OLUN

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geride bıraktığı 4 yıllık başkanlık döneminde Kayseri’yi edebiyat dünyasına tanıtan toplam 44 eseri Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla kazandırdı. Kayseri’yi turizm anlamında kitap sayfalarının ortasından tanıtan Büyükşehir, birçok televizyon programıyla da bu kulvardaki katkısını artırıyor.

HAVAYOLUYLA KENTE GELEN YABANCI ZİYARETÇİ ÖLÇÜMÜNDE KAYSERİ ŞEHİRLERDE 7. SIRADA

Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Büyükkılıç başkanlığında kış turizmi, gastronomi, sağlık ve kültür turizmi gibi konularda yürüttüğü özverili çalışmaların tamamı Kayseri turizmine de yansıyor. Bu anlamda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın son yayınladığı turizm ziyaretçisi istatistiklerine göre ayda toplam 6.643 uluslararası ziyaretçiyi ağırlayan Kayseri, şehirler arası hava yoluyla yabancı ziyaretçi girişinde Muğla’nın ardından 7. sırada yer alıyor. .

haber-karpuzlu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu