Haber

Kremlin, Kılıçdaroğlu’nun Rusya’ya yönelik iddialarını yalanladı

Kremlin, Millet İttifakı Başkan Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği iddiasını reddetti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, “Bu açıklamaları şiddetle reddediyoruz” dedi.

Peskov, “Sayın Kılıçdaroğlu’na birileri böyle bir bilgi ilettiyse yalancıdır” diyen Peskov, Moskova’nın Ankara ile ilişkilere büyük önem verdiğini de sözlerine ekledi. Peskov, “Türkiye, karşı karşıya olduğumuz bir dizi bölgesel ve küresel zorlukta son derece sorumlu, otoriter ve iyi düşünülmüş bir konuma sahip.” dedi.

Kılıçdaroğlu ne dedi?

Kemal Kılıçdaroğlu dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rusya’yı Türkiye’deki seçim sürecine müdahale etmekle suçladı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, “Sevgili Rus Dostları, Dün bu ülkede ifşa edilen montajların, kumpasların, Deep Fake içeriklerin ve kasetlerin arkasında sizlersiniz. Biz hala işbirliğinden ve dostluktan yanayız.” Kılıçdaroğlu da aynı ifadeleri Rusça olarak paylaştı.

Bu açıklama öncesinde Kılıçdaroğlu’nun Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Rusların seçimlere müdahale ettiğini duyduklarını söyledi. Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Toprak, “Devletlerin bizim iç işlerimize karışmasını veya bu süreçte taraflardan birini seçmesini doğru bulmuyoruz.” Toprak, “Böyle yapıldı demiyorum ama altını çiziyorum: CHP olarak bu süreçteki duyumları ve davranışları yakından takip ediyoruz. Aldığımız duyumlara dair elbette söyleyeceklerimiz var. Bunun doğru olmadığını umuyoruz.”

AFP/EC, JD

DW Türkçe’ye mani olmadan nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu