Teknoloji

Lancia, Uzay Gemisine Benzeyen Konsept Aracını Tanıttı

Teknolojik gelişmeler, her dalda olduğu üzere araba alanında da tesirini gösteriyor. O denli ki şimdiden kendi kendine giden otomobillerden etraf dostu olanlara kadar bilim kurgu sinemalarında karşılaştığımız birçok ögesi gerçek hayatta da görüyoruz. Bu durum, araçların dizaynlarına da yansıyarak daha fütüristik görünümlü arabaların önümüzdeki yıllarda geleceğini ortaya koyuyor.

Şimdi ise Stellantis çatısı altında faaliyet gösteren İtayla merkezli araba üreticisi Lancia, klasik araçlara hiç de benzemeyen bir konsept arabasını tanıttı. Stellantis’in, tıpkı DS ve Alfa Romeo üzere premium araç markalarından biri olan Lancia, aracı gelecekteki tasarım gayelerini göstermek için düzenlediği ‘Design Day’ kapsamında bizlere gösterdi.

İşte Lancia’nın uzay gemisine benzeyen konsept tasarımı

Şirketin gösterdiği konsept aracın alışılagelmiş bir dizayna sahip olmadığı çabucak dikkatimizi çekiyor. Gösterilen konsept, bir arabadan daha çok bir ‘uzay gemisi’ ve bir gırgırın birleşimi sonucu oluşan bir aygıt üzere görünüyor. Ayrıyeten garip görünümlü arabaya şimdi tekerlek eklenmediği de gözlerden kaçmıyor.

Şirkete nazaran bu konsept araba, Pu+Ra Zero isimli bir çalışmanın modülü. Pu+Ra kısmı ‘Saf ve Radikal’ manasına gelirken, Zero da aracın sıfır emisyonlu elektrikli bir araba olmasını işaret ediyor. Lancia’ya nazaran bu tuhaf tasarım, 2024’ten itibaren iki yıllık aralıklarla piyasaya sürülecek olan üç yeni modele ilham olacak. Bu modellerin sonuncusu da üreticinin ikonik arabası Delta’nın yeni versiyonu olacak. Bu dizaynın arabaları nasıl etkileyeceğini önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

 Lancia’nın başka planlarına gelecek olursak; İtalyalı şirket, yeni periyoduna 2024’te çıkaracağı Ypsilon modeliyle girecek. Ypsilon’un şu anki dizaynının Fiat 500’den ilham aldığını söyleyelim. Yeni Ypsilon’un nasıl görüneceği hakkında ise şimdi bir bilgi yok.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu