Haber

Olivelo Living Park’ta Safari turları yarın başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yaşayan Park projesi etkinliklerle gelişiyor. Güzelbahçe Yelki’deki Olivelo’da yarın safari çeşitleri başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaşayan parklarından Güzelbahçe Yelki’deki Olivelo’da safari türleri başlıyor. Yarışlar rehberler ve sessiz elektrikli araçlarla yapılacak. İlk yarış yarın (21 Temmuz) yapılıyor.
Olivelo Living Park safarilerine katılan misafirler, bölgedeki bitki ve hayvan türleri, bölgenin fiziksel özellikleri ve ekosistemi gibi birçok konuda bilgi edinebilecek ve ayrıca bölgede bulunan birçok yapıyı da ziyaret edebilecek.

Tura uzman rehberler eşlik edecek
Belediye şirketlerinden İzDoğa’nın işlettiği Olivelo, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatlerinden biri olan 35 Yaşayan Park projesi kapsamında geçen yıl hizmete açıldı.
Akdeniz ekosisteminin en iyi korunmuş örneklerinden biri olan Olivelo Living Park, uzmanların düzenlediği safariler ve 5 kişilik akülü safari araçlarıyla 21 Temmuz’da başlayacak. Toplam 2,5 kilometrelik bir parkurdan oluşan cins, ortada 40 ila 100 metre yükseklikte gerçekleştirilir.

Kuşlardan bitkilere
Katılımcılar, İzmir’in zeytin, medrese, meşe, çitlembik gibi doğal bitkilerini ve maki bitki topluluğunun birçok unsurunu alanda görebilecekler. Ziyaretçiler, ilaçlı olarak Olivelo’da alakarga, karatavuk, ispinoz gibi pek çok ötücü kuşu ya da şahin, şahin gibi yırtıcı kuşları gözlemleyebilecek.
Yaklaşık 1 saat sürecek safari turuna katılanlar, antik üretim havzalarını, bölgenin coğrafi özelliklerini ve ayrıca Olivelo’daki birçok yapıyı gezme imkanı bulacaklar.

Taş Kütüphane ve Spiral Meydan
Tur ile doğa severler, ziyaretçi merkezinde Olivelo hakkında pek çok şey öğrenebilecekler. Taş Kitaplık’ta İzmir genelinde klasik taş mimari örneklerini inceleme fırsatı bulacak olan doğa tutkunları, etkinlik ve buluşma alanı olarak düzenlenen Spiral Meydan’ı da görebilecek.
Olivelo Living Park’ta safari turları için biletleri izdogaturizm.com’dan 50 TL’ye satın alabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

gercus-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu