Haber

Ömer Çelik: “En büyük arzumuz, temennimiz enkaz altında ruhlarımızı kavuşturmak”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Burada bütün arkadaşlarımız yedi-yirmidört esasına göre işlerini yapıyor. Hemen hemen herkes en fazla bir iki saat uyuyarak çalışıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana’nın merkez Çukurova ilçesinde Yurt Mahallesi Turgut Özal Bulvarı’nda yıkılan Seray Apartmanı’na gelerek incelemelerde bulundu. Çelik daha sonra burada vatandaşlar ve enkaz altında kurtarılmayı bekleyenlerin yakınlarıyla ilgilenerek, sorunlarını dinleyerek onlara yardımcı oldu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çelik, “İğne ile kuyu kazılması için çalışma yapılıyor. Burada asıl olan o canların kurtarılması. Binaların yanındaki binalar.Şimdi kontrollü bir şekilde yıkılıyorlar.Ellerinden geleni yapıyorlar.Neredeyse herkes en fazla bir iki saat uyuyarak çalışıyor.En büyük dileğimiz, temennimiz ruhlarımızın sağ salim altına kavuşması. Bu bizim en büyük önceliğimiz. Vatandaşlar birçok yerden mesaj atıyor. Burada ihtiyaç var, burada müdahale ihtiyacı var. Elden ulaşılamayan yerlere ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaşılamayan yerlere ulaşmaya çalışıyoruz. Büyük bir çaba sarf ediliyor. Bu sadece tarihimizin değil, dünya tarihinin de çok geniş bir alanda milyonlarca insanı etkileyen en büyük felaketlerinden biridir. Sanırım bazıları okyanusların her yerde olduğunu söylüyor. Böyle bir iç afet görülmedi, çünkü birlik ve beraberlik içinde hep birlikte bu afetin üstesinden geleceğiz” dedi.

Çelik şöyle devam etti:

“Maalesef çok üzücü şeyler oluyor. Bir sürü provokasyon, yalan haber, hastanedeki çocukların yaptığı yayınlar vs. Burada gördüğünüz gibi uyum çadırları var. Bu uyum çadırlarında dışarıdan gelen herkes Enkaz kaydı yapılıyor.Çocuk ise gözaltına alınıyor.Yani her türlü istismarın önüne geçilmesi için her türlü tedbir alınıyor.Burada enkazın kaldırılması ve kurtarılması için çalışma var. Evleri hasar gören veya evinde kalmak istemeyen vatandaşlarımız için çeşitli çadır alanlarında, spor salonlarda ağırlandı. Oteller ve pansiyonlar için de fırsat yarattık. Tüm bu yerleri arkadaşlarımızla birlikte sabahtan başlayarak, gece geç saatlerde ve bazen sabaha kadar bizzat ziyaret ederek bize gelen raporların dışında bir ihtiyaç varsa anında karşılanabiliyor. Tabii tablo sürekli değişiyor. Yemek ihtiyacına, temizlik ihtiyacına, barınma ihtiyacına dair her şey biraz daha hızlıdır. Vatandaşlarımıza da söylüyorum, eksiğimiz açığımızdır. Farkına varır varmaz hızla tamamlamaya çalışıyoruz.”

Adana’da durumun diğer yerlere göre biraz daha kontrollü olduğunu belirten Çelik, “Burada her yere hızlı bir şekilde ulaşıldı. Ancak çevredeki binaların yıkılma tehlikesi nedeniyle enkaza müdahale edilemiyor. Orada çalışırken üzerlerine düşebilir ve hayatlarını kaybedebilirler.”

Vatandaşların zararlarla ilgili ne yapacaklarını sorduğunu söyleyen Çelik, “Hepsi tespit edilecek. Hepsiyle ilgili o tespitleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri yapacak. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak. Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımıza destek için açıkladığı tedbirler.Antalya’da otellerde konaklamak isteyenler için de imkanlar var.Şu anda en büyük gayretimiz, duamız enkaz altındaki ruhlarımıza sağ salim ulaşmasıdır.Allah milletimizin yardımcısı olsun. Bütün siyasi partilerden, belediyelerden arkadaşlarımızla, bütün siyasilerimizden gelen arkadaşlarımızla işbirliği içindeyiz” dedi.

Son olarak Çelik, “Biliyorsunuz Adana lojistik merkez oldu. Bu lojistik merkez karakteri çerçevesinde her şey buraya geliyor buradan dağılıyor. Bir yandan çok üzgünüz, Allah rahmet eylesin. dedi. – ADANA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu