Haber

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden Aşure Günü Etkinliği

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Samsun Şubesi tarafından ‘Aşure Günü’ etkinliği düzenlendi. PSAKD Samsun Şube Başkanı Cem Sultan Ermiş, “Yeryüzünün Kerbela’ya çevrilmesinin acısını içtiğimiz sudan, doğamızdan, susuzluktan hepimiz yaşıyoruz. Bu nedenle biz Alevi Bektaşi inancına sahip olan bizler, elimiz kolumuz, belimize, dilimize, havamıza, suyumuza, ormanımıza, doğamıza olduğu kadar, “Kerbela’da Ehl-i Beyt’in yanında olduğumuz gibi ağaç katliamına da karşı durmalıyız” dedi.

Aşure Günü etkinliği Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Samsun Şubesi tarafından düzenlendi. Etkinliğe Samsun Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, eski CHP Milletvekili Kemal Zeybek ve CHP Samsun Milletvekili Murat Çan’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

“EHLIBEYTE’YE KARŞI OLDUĞUMUZ GİBİ AĞAÇ KATLİAMINA KARŞI DURMALIYIZ”

PSAKD Samsun Şube Başkanı Ermiş, şunları söyledi:

“Kıymetli canlar, küresel ısınmanın sorumlusu biz insanlarız. İçtiğimiz sudan, doğamızdan dolayı yeryüzünü Kerbela’ya çevirmenin acısını hep yaşıyoruz, yeryüzünü Kerbela’ya çevirmenin acısını da bu yüzden yaşıyoruz. Alevi Bektaşi inancında elimiz, belimiz, dilimiz, havamız, suyumuz, ormanımız nasılsa doğamıza da sahip çıkmak zorundayız.Kerbela halkının yanında olduğu gibi dimdik de durmalıyız. ağaç katliamına kadar.Zenginlere de karşı çıkmalıyız.Tekrar hepinize kurumum ve yönetimim adına teşekkür ediyorum.Her zamanki gibi bu hazırlıklar,bu emekler,sadece yönetim.Görünmez kahramanlarımız var, biz değil. meclis başkanı olarak aşımızı 12 gün pişiren istekli kadınlarımız var dün ve bugün aşuremizi hazırlayan kurumumuz kadınları ve çalışanları var yönetim kurulundaki arkadaşlarım adına hepsine teşekkür ediyorum Mutfağımız saunadan beterdi.Bu çorbayı kaynatmak için hazırlık yaptılar. Hepinize teşekkür ederim. Gelmen ne güzel. Sevinçler, acıları ve sevinçleri paylaştıkça çoğalır. Ağrı azalır. İnsanlık bir daha Kerbela katliamı gibi bir katliam görmemeli.”

Ermiş’in konuşmasının ardından aşure duası kılındı ​​ve katılımcılara aşure dağıtıldı.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

haberhanonu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu