Haber

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Balıkçılık Sezonu Açılış Töreni Düzenledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, avlanma yasağının sona ermesinin ardından denize açılacak balıkçılara destek olmak ve verimli bir yıl dilemek amacıyla Balıkçılık Dönemi Açılış Töreni düzenledi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Orkestrası’nın Balıkçılık Dönemi Açılış Töreni’nde verdiği konser vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kumbağ Limanı’nda düzenlenen programda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Bakanoğulları, “Tekirdağ her ne kadar güçlü sanayisi, tarımı ve hayvancılığıyla anılsa da aynı zamanda önemli bir deniz ve liman kentidir. Bu bağlamda, Büyükşehir Belediyesi olarak küresel balıkçılık krizinden etkileniyor.Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle işletme maliyetleri katlanarak artan küçük ölçekli balıkçılarımıza tekne bakım malzemesi desteği sağlayarak balıkçılarımızın yanında olduk ve bundan sonra da sahip çıkacağız. bunu yapmaya devam edin.”

“DENİZLERİMİZİN BEREKETİNİ SOFRALARIMIZA TAŞIYAN BALIKÇILIK ESNAFIMIZ, TÜM HİZMETLERİ SONUNA KADAR HAK EDİYOR”

Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşmasında şunları söyledi:

“Mavi gözlü şehrimiz Tekirdağ bir deniz şehridir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkçılık Dönemi Açılış Törenimizi bir klasik haline getirdik. Küresel salgın, müsilaj sorunu, ekonomik kriz nedeniyle sıkıntı yaşayan balıkçılarımızın yanındayız. ve artan işletme giderleri, bakım malzemeleri. Ve motivasyonunu daha da artıracaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 2023 Balıkçılık Sezonunun bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum. Vira bismillah. Rastgele.”

Tekirdağ Milletvekilleri Nurten Yontar ve Dr. İlhami Özcan Aygun da bölgede balıkçılığın önemine değinerek dönemin bereketli olmasını diledi.

Konuşmaların ardından toplu rahmet duası okundu. Balıkçıların vedasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Orkestrası’nın konseri ve Salih Demirci’nin seslendirdiği müzik vatandaşların beğenisini kazandı. Program vatandaşlara çiçek dağıtımıyla sona erdi.

korkuteli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu