Haber

Uçak yolculuğunda bir dönem kapanıyor! Artık telefonlarınızı kapatmak zorunda kalmayacaksınız.

Avrupa Kurulu, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri içindeki uçuşlarda uçak modu uygulamasını sonlandırmak için harekete geçti. Komite, üye devletlerin 5G frekans bantlarını uçaklar için kullanılabilir hale getirmesi için son tarihin 30 Haziran 2023 olduğunu belirtti.

UÇAK MODU TARİHE BEREKET VERİYOR

Bu tarihten itibaren 5G teknolojisine sahip tüm uçaklarda yolcular, yolculuk sırasında telefonlarını uçak moduna almak zorunda kalmayacak. Yerde olduğu gibi havada da telefonlar tüm özellikleriyle kullanılabilecek. AB ülkelerinin ortasındaki gezginler, aramaların yanı sıra müzik ve video akışı sağlayan bilgi yüklü uygulamalara erişebilecek.

“GÖKYÜZÜ ARTIK SINIR DEĞİL”

Planın insanlar için yenilikçi hizmetler sunacağını ve Avrupa’ya yardım edeceğini söyleyen AB’nin İç Pazardan Sorumlu Komiseri Thierry Breton, “Süper hızlı, yüksek kapasiteli bağlantının sunduğu olanaklar söz konusu olduğunda artık gökyüzü sınır değil” dedi. şirketler büyür.

UÇAKTA ÖZEL FREKANS BANTLARI KULLANILABİLİR

Öte yandan AB Komisyonu, 2008 yılından bu yana uçaklar için belirgin frekans bantları tahsis ederken bir dizi hizmetin hava erişimi sunmasına izin verdi. Ancak bu hizmet, uçağı yerdeki bir uyduya bağlamayı gerektirdiğinden yavaştı.

FİLMLER BİRKAÇ DAKİKA İÇİNDE İNDİRİLEBİLİR

Yeni sistemin detaylarını paylaşan Avrupa Komitesi, 5G’nin sağladığı çok daha yüksek indirme hızlarından (100 Mbps’nin üzerine çıkabilen) yararlanılabileceğini ve sadece birkaç dakikada bir filmin indirilebileceğini belirtti.

RİSK ÇOK DÜŞÜK

İngiltere Uçuş Güvenliği Komitesi lideri Dai Whittingham, mobil cihazların uçakları nasıl etkilediğine dair bilgi eksikliği olduğunu, bu nedenle uçak modunun değerli olduğunu belirterek, “Cep telefonlarının otomatik uçuş kontrol sistemlerini engelleyebileceği endişesi vardı. Deneyimlerimiz şunu gösterdi: ki bu risk çok düşük.Tavsiyemiz her zaman uçuşa geçin.Geçilirken cihazların uçak modunda olması gerektiği söylendi.

ABD 5G İLE İLGİLİ ENDİŞELİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu