Haber

Ürdün, İsrail’in ihlallerini kınayarak “yeniden müzakere” çağrısında bulundu

Ürdün, İsrail’in Filistin topraklarındaki ihlallerini kınadı ve bunların sona ermesi için iki ülke arasındaki barış görüşmelerinin yeniden başlatılması gerektiğini belirtti.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada İsrail güçleri, Doğu Kudüs’teki Filistinlilerin evlerinin “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle yıkılmasını kınadı.

Doğu Kudüs kırsalındaki Bedevi köyü Khan al-Ahmer’e de atıfta bulunulan açıklamada, “Filistinlilerin Khan al-Ahmar bölgesindeki sınır dışı edilmesi, uluslararası insancıl hukukun açık ve ağır bir ihlalidir. ve ilgili uluslararası kararlar.” terimler yer aldı.

Açıklamada, fanatik bir Yahudinin Hz.

İki devletli çözümü baltalayan ve işgali kökleştiren tüm tek taraflı uygulamalara son verilmesi gerektiğine işaret edilerek, şiddetin durdurulması için iki devletli çözüm temelinde gerçek müzakere sürecinin yeniden başlatılması gerektiği vurgulandı. herkes barış ve huzur içinde yaşayacak ve barış sürecine olan güven tazelenmelidir.

Filistin ile İsrail arasındaki müzakereler, İsrail’in eski tutukluların serbest bırakılmasına yönelik koşulları reddetmesi, yasadışı yerleşim faaliyetlerine son vermesi ve 1967 sınırlarını kabul etmesi nedeniyle Nisan 2014’te askıya alınmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu